×
Menu

Longboard handschoenen en slide pucks

Zijn Longboard Slide Handschoenen Nodig?

Longboarders gebruiken speciale longboard slide handschoenen. Deze worden gebruikt om je balans te houden met de handen wanneer je door de bochten slide. De handschoenen zijn te herkennen aan de slidepucks, dit zijn de ronde schijven die je kunt vinden op de meeste longboard handschoenen. Dit is waar het meeste gewicht op komt wanneer je aan het sliden bent.

Longboard handschoenen hebben een goede pasvorm, zijn lichtgewicht en flexibel. Longboard handschoenen zijn meestal gemaakt van leer. Leren handschoenen staan bekend om hun duurzaamheid en bestendigheid tegen slijtage. Handschoenen van andere materialen bestaan meestal uit nylon of suede of een combinatie hiervan, ze komen soms ook met kevlar vingertoppen.

Longboard Slide Pucks helpen je om controle te houden

Naast het bieden van extra bescherming, geven slidepucks ook meer controle wanneer je aan het rijden bent. Dit betekent ook dat ze erg handig zijn voor freeride en downhill longboarden. Het is meest voorkomend om de puck op de palm te hebben, maar je kunt ook individuele pucks hebben op alle vingers. Het beste is om de palmpucks op je handpalm richting je pols te plaatsen.

De pucks die gemaakt zijn van polyurethaan moeten alsnog regelmatig vervangen worden omdat ze snel afslijten bij gebruik.

Een ander belangrijk onderdeel van je board waarmee je de controle kan beïnvloeden is de griptape, bekijk daarom ook onze selectie Longboard Griptape.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden