×
Menu

BMX Wielonderdelen

Vorige
Volgende
Pagina 1 van 3

Goed om te weten

Upgrade je BMX met wielonderdelen

Er zijn veel onderdelen voor een BMX-wiel en rijders moeten deze vaak vervangen om de fiets soepel te laten lopen. Onderdelen zoals BMX-spaken kunnen gemakkelijk beschadigen, dus het is goed om wat reserveonderdelen beschikbaar te hebben die je kunt installeren zonder dat je een heel nieuw wiel aan hoeft te schaffen. Je kunt tijd en geld besparen door dit zelf te doen, maar als je twijfelt, breng de vervangende onderdelen dan naar een fietsenwinkel waar ze het voor je kunnen installeren.

Welke maat BMX-spaken heb ik nodig?

Of je nu een BMX-spakenset koopt om een nieuw wiel te bouwen of om gebroken spaken te vervangen, je moet weten welke spaaklengte je nodig hebt. De twee belangrijke gegevens die je hiervoor nodig hebt zijn het merk en model van je BMX-hub en BMX-velg. Deze gegevens kunnen vervolgens worden ingevoerd in een online spoke calculator die de juiste spaaklengte voor je uitrekent. De wiskunde achter de berekening kan behoorlijk ingewikkeld zijn, daarom is dit de gemakkelijkste manier om je antwoord te krijgen.

Ook vind je hier andere BMX-hardware die nodig is om een wiel op te bouwen of voor het vervangen van wielonderdelen. Velglinten, voornaven en asmoeren zijn allemaal belangrijke onderdelen van het wiel die je gemakkelijk kunt verwisselen.

Als je liever het hele voor- of achterwiel vervangt, kijk dan eens naar deze Complete BMX-Wielen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden