×
Menu

Stuntstep Headsets

  Filter
Kleur
Merken
Headsettype
Compatibel met
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Wat is een stuntstep headset?

Een stuntstep headset (balhoofd) is een essentieel onderdeel van elke stuntstep. Een headset wordt in de headtube van het stuntstep deck gemonteerd en zorgt ervoor dat de voorvork goed draait. Een van de meest populaire stunts is de 360 barspin en een headset speelt een cruciale rol om dit soepel te laten verlopen.

Headsets voor stuntsteppen hebben meestal een diameter van 1 ⅛ inch. Headsets hebben ofwel een schroefdraad of geen schroefdraad, maar headsets zonder schroefdraad komen vaker voor op stuntsteppen. Stuntstep headsets kunnen verder worden onderverdeeld in geïntegreerde en niet-geïntegreerde headsets. Vergeet niet na te gaan welke variant je nodig hebt voor je setup, om ervoor te zorgen dat de headset op je voorvork past.

Geïntegreerde versus niet-geïntegreerde headsets

Geïntegreerde headsets hebben ingebouwde cups aan de boven- en onderkant die dus al in de headtube zijn geïntegreerd. Hierdoor kunnen de lagers eenvoudig op de headtube van het deck worden geplaatst.

Niet-geïntegreerde headsets hebben een top en bottom cup die in het deck moeten worden geperst. Dit vergt meer inspanning tijdens de installatie dan geïntegreerde headsets en vereist ook gereedschap om dit te doen. Bovendien kunnen niet-geïntegreerde headsets zijn voorzien van schroefdraad. Deze headsets met schroefdraad werken alleen met voorvorken met schroefdraad.

Stuntstep headset lagers en spacers

In de headset cups bevinden zich de lagers. Voor de headset heb je twee speciale lagers nodig die al het harde werk doen voor je supersoepele rotaties. Meestal zijn de lagers het essentiële onderdeel en de beslissende factor bij de keuze voor een headset.

Een headset bevat vaak een topcap, een C-ring en soms enkele headsetspacers. Maar als dat niet het geval is, kun je ook overwegen om een spacer voor een headset te kopen. Deze kunnen nodig zijn om de ruimte tussen je clamp en headset op te vullen.

Wil je weten hoe je een stuntstep headset installeert? Bekijk onze handige video waarin wordt uitgelegd Hoe je een headset installeert.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden