Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

BMX Cranksets

  Filter
Kleur
Merken
Crank Lengte/Type
Bottom Bracket

Goed om te weten

Wat is een BMX-Crankset?

BMX-cranks zijn de metalen armen die de pedalen verbinden met de trapas. Freestyle cranksets zijn stevig gebouwd en een belangrijk onderdeel in het creëren van voorwaartse beweging op een BMX. Vergeleken met Race BMX-cranks die gemaakt worden van aluminium of carbon, worden freestyle cranks gemaakt van staal of chromoly.

Wat zijn de verschillende soorten BMX-crankstellen?

Er zijn drie soorten cranksets voor freestyle BMX: 1-piece, 2-piece en 3-piece. 1-piece cranks worden op hun plek gehouden door de lagers en zitten meestal op beginners en oudere BMX-fietsen. 2-piece cranks komen met een crankbout, zijn makkelijk om te installeren en hebben een spindle die ingebouwd is in één van de crankarmen. 3-piece cranksets zijn het meest voorkomend op freestyle BMX-fietsen. Ze zijn vaak zwaarder, steviger en wijder dan 2-piece cranksets.

Hoe lang moeten mijn BMX cranks zijn?

Hoe lang jij wilt dat je cranks zijn is uiteindelijk volledig persoonlijke voorkeur. Ze komen in een hoop verschillende maten van ongeveer 125mm tot 190mm. De meest gebruikte lengte is 170mm tot 175mm.

Met langere cranks kun je hogere snelheden bereiken met minder kracht. Je kunt met langere cranks dus sneller accelereren, maar zult meer energie gebruiken om een hoog tempo te behouden in tegenstelling tot met kortere cranks. Deze zijn dan ook populairder bij BMX-racers die veel springen en op snelheid rijden. Kortere cranks zijn meer geschikt voor street en flatland rijden.

Ten slotte, het is erg belangrijk om te kijken of de crankset compatibel is met jouw pedalen en dat je de maat van je bottom bracket weet.

Als Race BMX meer jouw ding is, bekijk dan onze Race BMX cranks .

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden