×
Menu

BMX Cranksets

  Filter
Kleur
Merken
Crank Lengte/Type
Trapas

Wat is een BMX-Crankset?

BMX-cranks zijn de metalen armen die de pedalen verbinden met de trapas. Freestyle cranksets zijn stevig gebouwd en een belangrijk onderdeel in het creëren van voorwaartse beweging op een BMX. Vergeleken met Race BMX-cranks die gemaakt worden van aluminium of carbon, worden freestyle cranks gemaakt van staal of chromoly.

Wat zijn de Verschillende Soorten BMX-Crankstellen?

Er zijn drie soorten cranksets voor freestyle BMX: 1-piece, 2-piece en 3-piece. 1-piece cranks worden op hun plek gehouden door de lagers en worden meestal gevonden op beginner en oudere BMX-fietsen. 2-piece cranks komen met een crank bout, zijn makkelijk om te installeren en hebben een spindle die ingebouwd is in een van de crankarmen. 3-piece cranksets zijn het meest voorkomend op freestyle BMX-fietsen. Ze zijn vaak zwaarder, steviger en wijder dan 2-piece cranksets.

De Juiste Maat Cranks en Spindles Kiezen.

De meeste crankarmen zijn tussen de 170 en 175mm lang. Maar het is mogelijk om crankarmen tussen de 127 en 190mm te gebruiken. De lengte kiezen hangt af van de wensen van de rijder. Langere cranks worden meer gebruikt door rijders die veel springen en racen, waarbij kortere cranks meer gebruikt worden voor street en flatland rijden.

Het is ook belangrijk om te bedenken welke spindlegrootte je wilt. De spindle zit in de as waar de cranks bevestigd worden en is te vinden in de trapas. BMX spindles zijn beschikbaar in de maten 19mm, 22mm en 24mm. De 19mm spindle is ideaal voor het rijden van ramps en rails, deze werkt dus goed met street rijden. De 22mm spindle diameter is sterker dan de 19mm en is ideaal voor drops en grinden. De 24mm diameter spindle is steeds populairder geworden de laatste jaren en kan alles weerstaan wat je met je BMX wil doen.

Tenslotte is het erg belangrijk om te checken dat de crankset compatibel is met de huidige trappers en dat je de maat van je trapas weet.

Als race BMX meer je ding is, check dan onze race BMX-cranks.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden