MENU
×

Longboard Decks

  Filter
Merken
Deck lengte
Deck breedte
Deck materiaal
Extra materialen
Deck specificaties

Vind een longboard deck die past bij je stijl

Een longboard deck is de basis van elk longboard en bepaalt voor een groot deel de rijeigenschappen. In deze categorie vind je een selectie longboard decks waarmee je je eigen longboard kunt bouwen.

Of je nu gaat carven voor die adrenaline rush met hoge snelheden en stijle heuvels, of meer geniet van het mooie weer en de aandacht tijdens het cruisen door de stad. Zelfs als jij die persoon bent die je te gekke skills wilt showen in het lokale skatepark, wij hebben het longboard deck dat bij jou past.

Longboard Decks bouw

De bouw en de vorm van een longboard deck zal de manier waarop je je longboard rijdt bepalen. Downhill longboard decks en freeride longboard decks worden meestal gemaakt van 7-9 lagen esdoorn. Dit zorgt voor een deck dat zeer goed reageert en wat zeer stabiel is op hoge snelheid.

Als je aan de andere kant op zoek bent naar een cruiser of carving longboard deck wil je vaak iets meer comfort dan een downhill longboard deck. Een cruiser longboard deck heeft tussen de 3-7 lagen esdoorn samen met een hybride constructie van bamboo en glasvezel, waardoor dit zeer geschikt is om te cruisen en carven. Meer flex betekent dat je je longboard door de bochten kunt pompen waardoor je je snelheid behoudt of zelfs verhoogt.

De vorm van je Longboard Deck

De longboard decks vorm bepalen welke stijl van longboarding je wilt rijden. Over het algemeen zijn er 6 soorten longboard deck vormen: Carving, cruiser, downhill, freeride, freestyle en dancer. Lees hier meer over de verschillende vormen.