Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Aanschaf van Longboards

Deze gids zal je helpen om het juiste longboard te vinden, die precies aan jouw of de behoeften van je kind voldoet, door het uitleggen van een aantal belangrijke elementen van longboards.

Je bent ook van harte welkom om contact met ons op te nemen, als je twijfelt over welk longboard je zou moeten aanschaffen.

Welk type longboard moet je kiezen?

Longboards zijn meestal ontworpen met een lange deck lengte en gebouwd van materialen zoals esdoorn, bamboe en soms versterkt met glasvezel. Longboards hebben de neiging om een zachte rijervaring te geven en zijn niet gemaakt voor stunts.

Over het algemeen zijn er 6 soorten longboards. Ze onderscheiden zich van elkaar door het ontwerp van het deck, wat tevens de verschillende rijstijlen bepaald. Daarom illustreren en leggen we de belangrijkste verschillen voor je uit in deze gids.

CARVING / CRUISER

Carving en cruiser boards hebben veel overeenkomsten en staan ​​bekend om het surf-achtige gevoel dat ze geven. Carving boards zijn ontworpen voor heuvelige straten en lange diepe bochten, maar zijn, net zoals cruiser boards, optimaal geschikt voor cruisen door de stad en gewoon voor plezier. Deze longboards worden vaak versterkt met een laag glasvezel in de constructie, wat een goede duurzaamheid geeft en een surf-achtig flex gevoel. We raden cruiser en carver boards aan voor beginners of recreatieve longboarders.

Downhill / Freeride

Downhill longboards zijn ontworpen zoals de naam al aangeeft, voor het downhill rijden op een hoge snelheid. terwijl de vergelijkbare Freeride longboards gemaakt zijn voor slides op vlakke wegen. De bouw van downhill longboards is vaak stijf, wat een maximale stabiliteit bij hoge snelheid geeft. Een ander kenmerk van deze boards, is dat ze zijn ontworpen met cut outs, wat het gevaar van wheelbites verminderd (wanneer een wiel het deck aanraakt in bochten). Veel nieuwe downhill boards zijn ontworpen met "wings" in de uiteinden van de boards, wat inhoudt de randen naar beneden buigen, wat het makkelijker maakt om het board te duwen en te sliden.

Bij het bergafwaards longboarden, is het van groot belang om de bescherming te dragen. Bekijk onze selectie van bescherming voor longboarden hier.

Freestyle

Freestyle longboards zijn voor jou geschikt als je jezelf uit wilt dagen met stunts en slides, maar ook voor als je geniet van het rijden op een vlakke ondergrond. Deze boards komen vaak met een zachtere flex en zijn optimaal voor stunten tijdens het rijden door de stad.

Dancer

Deze longboards zijn ontworpen met een lang deck en vaak met top mount trucks, wat ze optimaal geschikt maakt voor manoeuvres te vergelijken met dansen op het board.

De boards worden vaak gemaakt met een extra lang deck, die ze ook geschikt maakt voor het rijden op een vlakke oppervlakken en voor lange tochten. Daarnaast bieden dancer longboards je ook een uitstekende training voor je evenwicht.

Bekijk onze selectie van longboards hier.

Longboard Trucks


Longboard trucks zijn omgekeerd geplaatst ten opzichte van de plaatsing van standaard skateboard trucks. Daarnaast worden trucks voor downhill longboarden wat breder en lager ontworpen, in vergelijking met de andere longboard rijstijlen.

Longboard trucks kunnen over het algemeen op twee verschillende manieren gemonteerd worden.

Top Mount

Top mounts is de meest traditionele type montage, waarbij de trucks zijn bevestigd aan de onderzijde van het deck. Dit type montage van trucks wordt meestal gebruikt op zowel cruiser, carving en dancer boards.

Drop-through Mount

Drop-through mounts geeft je een kleinere afstand tussen het board en de grond, wat resulteert in meer stabiliteit. Dit type montage is vooral handig voor downhill rijden en lange slides. Zoals te zien op de foto, is de truck gemonteerd op de bovenkant van het board.

Bekijk onze selectie van longboard trucks hier.

Longboard Wielen


Longboard wielen zijn groter dan traditionele skateboard wielen, waardoor je sneller en soepeler rijdt. Daarnaast bieden longboard wielen een goede absorptie van trillingen. Kleinere longboard wielen zijn alerter, grotere wielen zijn ontworpen voor een hogere snelheid en maken het makkelijker om over onregelmatige wegen te rijden.


Een andere factor om te overwegen wat betreft wielen, is de hardheid versus zachtheid van de wielen. Zachtere wielen geven je een betere grip en absorptie, terwijl hardere wielen zeer geschikt zijn voor hoge snelheid en slides. De wiel-hardheid wordt berekend in een durometer bereik tussen 70A-100A.

Bekijk onze selectie van longboard wielen hier.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden