×
Menu

Skateboard elleboogbeschermers

  Filter
Merken
Maat

Moet ik elleboogbeschermers dragen tijdens het skateboarden?

Of je elleboogbeschermers wilt dragen is uiteindelijk helemaal aan jou, maar het hebben van een paar helpt wel om schaafwonden en blauwe plekken op je ellebogen te voorkomen. Het beschadigen van je ellebogen kan zelfs leiden tot langdurige blessures, waardoor je een tijd niet kunt skaten.

Je zult verschillende groottes en typen elleboogbeschermers tegenkomen, zowel van zachte als harde materialen. Harde pads hebben een grote plastic shell aan de buitenkant. Zachtere pads leggen meer nadruk op comfort en gebruiken schuimtechnologie om eventuele harde klappen te incasseren. Wat de afmetingen betreft kun je kiezen tussen een pad die alleen op de elleboog zit, een hele beschermende sleeve, of als een sleeve deel alleen over de elleboog.

Onthoud dat skate beschermers niet alleen voor skateboarden zijn! Het dragen van skate elleboogbeschermers is ook handig als je van longboarden en cruisen houdt.

Hoe draag je skateboard elleboogbeschermers?

De pads moeten redelijk strak aanvoelen zonder je bewegingsvrijheid te beperken. Als het moeilijk is om je arm te buigen, dan is dit een teken dat ze te strak zitten. Sommige pads worden geleverd met klittenband, zodat je deze gemakkelijk aan je maat kunt aanpassen.

Omdat zachtere pads over het algemeen kleiner zijn, passen deze vaak onder de kleding, terwijl de grotere, hardere pads over de kleding worden gedragen. Bovendien zijn veel elleboogbeschermers licht en ergonomisch ontworpen, zodat deze niet in de weg zitten bij het skaten.

Elleboogbeschermers zijn slechts een onderdeel van een complete beschermende uitrusting die je kan dragen tijdens het skaten. Als je een volledige set nodig hebt, bekijk dan onze 3-pack beschermingssets.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden