×
Menu

Mini BMX Fietsen

Goed te weten

De ontwikkeling van de BMX fiets naar Mini BMX fiets

De mini BMX lijkt op een gewone BMX fiets, behalve het feit dat alles in een kleinere schaal is op een mini BMX. De normale BMX fiets is geschikt voor veel verschillende doeleinden, maar een mini BMX is vooral geschikt voor stunts.

BMX racing is geïnspireerd door motorcross, een vorm van motorrace, waar je op off-road dirt tracks rijdt. Maar in BMX racing gebruik je BMX fietsen in plaats van motoren. BMX werd populair in het begin van de jaren ´70 in Californië, waar de kinderen begonnen met motorcross na te bootsen door off-road tracks op hun fietsen te rijden. Rond dezelfde tijd ontwikkelde de BMX freestyle scene, waarbij de BMX fietsen werden gebruikt voor stunts. En vanuit deze scene zijn er ook veel andere vormen van BMX afgeleid, zoals race, Flatland, Street en Park.

De nieuwste ontwikkeling in de BMX-industrie is de Mini BMX fiets. Deze miniatuur BMX is net zo robuust en duurzaam als de reguliere BMX en daardoor zeer geschikt voor trips naar het skatepark en stunts.

Hoe gebruik je een Mini BMX fiets

De duurzaamheid van de fiets is te danken aan de bars en frames in chroomstaal en de brede luchtbanden, die de Mini BMX ook geschikt maken voor stunts en voor verschillende oppervlakken. Het massieve frame en de grote banden zijn sterk genoeg zijn om dezelfde belasting te kunnen verdragen als een gewone BMX.

Volwassenen kunnen eenvoudig gebruik maken van de mini BMX, ook al is deze klein. Kleine kinderen kunnen de mini BMX gebruiken voor korte ritten en eenvoudige stunts, terwijl oudere kinderen en volwassenen het kunnen gebruiken voor stunts op ramps in skateparken en voor freestyle in de straten. En met een mini BMX kunnen kinderen een idee krijgen over hoe een normale BMX fiets functioneert.

De mini BMX kan worden gebruikt voor stunts vergelijkbaar met stunts die je uitvoert op skateboards, stuntsteppen en aggressive skates. Ben je een street rider dan gebruik je obstakels die je in stedelijke omgevingen vindt zoals trappen, leuningen en banken. Anders is het skatepark is een geweldige plek om je mini BMX vaardigheden te trainen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden