Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

BMX naven

  Filter
Kleur
Merken
Naaf
As diameter
Driver side
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Wat zijn BMX voor- en achternaven?

BMX-naven bevinden zich in het midden van het voor- en achterwiel op een BMX-fiets. Ze zijn verbonden met het wiel door de spaken en met het frame via de assen. Een voornaaf is bedoeld om het voorwiel vrij te laten draaien, de achternaaf bestaat daarentegen uit meer onderdelen, zoals de driver en de springs. Deze onderdelen zijn toegevoegd om het achterwiel te verbinden met de trappers.

Verschil tussen een Freecoaster en Cassette Naaf

Wanneer je een nieuwe achternaaf wilt kiezen voor je BMX, dan kan je kiezen tussen een freecoaster of een cassette naaf. Het ene systeem is niet per se beter dan de andere, maar met je eigen rijstijl in gedachten kan je waarschijnlijk een keuze maken tussen de twee.

BMX Freecoaster naaf

Het belangrijkste voordeel van een freecoaster naaf is dat deze je in staat stelt om achteruit te rollen zonder te trappen. Dit is een must have als je wil oefenen met fakie tricks en achteruit rijden. Een nadeel is de speling die freecoaster hubs hebben. Dit betekent dat er een kleine vertraging optreedt wanneer je begint met trappen tot de naaf daadwerkelijk aangrijpt.

BMX Cassette Naaf

Een cassette naaf zal gelijk aangrijpen wanneer je druk zet op de trappers. Dit zorgt voor betere acceleratie en maakt het makkelijk voor beginners om eenvoudige tricks als bunny hops en manuals te leren. Het nadeel is dat je moet trappen als je achteruit rolt en de voeten vlak moeten zijn wanneer je weer omdraait.

Right hand vs left hand drive naven

Als laatste is het belangrijk om te weten dat naven in left hand drive, right hand drive of beide worden gemaakt. Welke je kiest, is opnieuw volledig aan jou. Veel rijders kiezen een left hand drive als ze veel grinden op rechts en een right hand drive wanneer dat juist op links is. Grinds worden gedaan op de pegs, deze worden aan de assen vastgemaakt door de naaf heen. Pegs worden vaak niet meegeleverd wanneer je een BMX-fiets aanschaft.


Als je pegs zou willen om te grinden op je BMX-fiets, bekijk dan onze BMX Pegs.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden