×
Menu

Ski wax

In deze categorie vind je een grote selectie van langlauf ski wax, zowel tuning wax en andere wax soorten.

Langlauf Ski Wax Soorten

Er bestaan verschillende types langlauf ski wax. Kick en glide wax zijn de meest bekende soorten. Daarnaast wordt een ander type kick wax, genaamd Klister, ook veel gebruikt.

Glide wax is een langlauf ski wax die je meer snelheid en natuurlijk een betere glide biedt. Glide wax maakt de voor- en achterkant van de ski glad, dat zorgt voor een betere glide.

Daarentegen, zorgt de kick wax voor een optimale grip op de sneeuw. Vergeleken met glide wax, is de kick wax een zachte en plakkerige wax, die naast het geven van een goede grip ook een betere kick geeft. Om de best mogelijke grip te krijgen, wordt kick wax gemaakt voor verschillende temperaturen.

Het andere type kick wax dat wij aanbieden wordt klister genoemd, en is een langlauf ski wax die gebruikt wordt voor zowel ijzige als natte sneeuw omstandigheden.

De juiste wax voor de juiste temperatuur

Zowel de glide, kick als klister wax zijn gemaakt voor verschillende temperaturen en omstandigheden. Het is dus altijd verstandig om verschillende soorten wax mee te nemen, wanneer je op een ski trip gaat, zodat je kunt waxen, wanneer het weer toch iets anders is als je verwacht had.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden