×
Menu

BMX Stems

  Filter
Kleur
Merken
Stem type/Lengte
Stem rise
Stem diameter
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Vind de juiste BMX stem voor jouw fiets

Een BMX stem is gemaakt om de bar op de voorvork te monteren. De BMX stem is gelijk ook onderdeel van het compressie systeem op een BMX fiets.

Een freestyle bmx stem bepaalt voor een groot gedeelte hoe de voorkant van je BMX freestyle fiets aanvoelt. Het voornaamste verschil tussen de verschillende freestyle stems zijn de lengte en het hoogte verschil. De lengte en hoogte bepalen beide hoe snel je je evenwichtspunt bereikt op je fiets. Een korte stuurvoorbouw geeft een gevoeligere voorkant van je fiets, een langere stuurvoorbouw reageert iets trager, maar geeft je meer controle. De freestyle BMX stem bepaalt ook hoe ver het stuur van je borst afstaat. Een korte stem met een voorvork met een kleine off-set op je BMX fiets maakt het makkelijk om een front wheelie te maken.

Top load of Front load stem - welke moet ik hebben?

Het stuur kan op twee manieren op de stem gemonteerd worden. Een top-load bar is gemonteerd op de bovenkant van de stem en een front-load bar wordt gemonteerd aan de voorkant van de stem.

Een top-load stem is vaak wat hoger dan een front-load stem. We adviseren een top-load stem als je graag je bar wat hoger hebt.

Let op: Let er op dat de stem die je wilt hebben dezelfde maat heeft als je stuur.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden