Kerst
Bestellen t/m 19 dec.  -  Lees meer
×
MENU

Steppen

Goed te weten

Step maar weg

Steppen is uitgegroeid tot een grote sport. De keus in verschillende steppen en de onderdelen daarvoor is dan ook erg gegroeid. Sinds de stuntstep is doorgebroken, zijn er verschillende pro steppen en onderdelen van hoge kwaliteit op de markt verschenen, maar er zijn nog steeds veel goedkope steppen op de markt van slechte kwaliteit.

Je kunt steppen over het algemeen in drie soorten indelen: Voor stunts, voor vervoer en voor de fun.

Stuntstep

Stuntsteppen worden meestal gebruikt in skateparken, stedelijke gebieden en op parkeerplaatsen. Het is een technisch materiaal - een intensieve sport, en de steppen worden blootgesteld aan extreme druk en slijtage. Geen enkele step heeft het eeuwige leven, maar er is tegenwoordig een breed scala aan complete stuntsteppen voor dit doel. Ze zijn versterkt en zo ontworpen dat ze beter dan ooit dit kunnen weerstaan. Daarnaast zijn er ook veel aangepaste onderdelen, zodat je je eigen unieke step kunt samenstellen. Afgemonteerde custom steppen bestaan meestal uit specifieke onderdelen van verschillende merken, samengesteld door deskundigen binnen de sport.

Step met grote wielen

Voor vervoer raden wij een step met grote wielen aan (120 mm of groter). Dit type step is meestal gemaakt voor volwassenen, maar kan ook door kinderen worden gebruikt. Ze kunnen vaak worden opgevouwen en is dus gemakkelijk mee te nemen bijv. in de trein, naar school of naar het werk. Grote wielen zijn minder gevoelig voor onregelmatigheden in de weg, ze zijn meer koersvast en rollen sneller. Er zijn steppen op de markt, waarbij de wielen zijn gemaakt van plastic en deze modellen moet je vermijden. Kunststof wielen zijn minder aangenaam om op te rijden en gaan vaak sneller kapot.

Gewone vouwsteppen

Deze steppen werden bijna opnieuw uitgevonden in de late jaren ‘90 toen er een nieuw type aluminium step op de markt kwam. Sindsdien is er eigenlijk niet zo’n grote ontwikkeling geweest. Deze steppen kunnen worden opgevouwen en zijn over het algemeen meer praktisch en gestroomlijnd. De kwaliteit is zeer variabel, wanneer je ervoor kiest om zo'n step in een supermarkt of een speelgoedwinkel te kopen, controleer dan altijd of het van degelijke kwaliteit is. Bij SkatePro proberen we de goedkoopste steppen te vermijden.

Lees ook aankoop van een step.