×
Menu

Steppen

Goed te weten

Steppen voor iedere smaak

Er is veel gebeurd sinds de heruitvinding van de "moderne" steppen eind jaren '90, toen de nieuwe step die gemaakt is van aluminium op de markt kwam. Deze steppen konden worden opgevouwen en waren zeer praktisch, waardoor ze zeer populair werden.

Maar toen stuntsteppen populair werd, zag de stepindustrie de vraag naar pro steppen, die ontworpen zijn om trucjes mee te doen in skate parken en op straat.

Tegenwoordig is zowel de kwaliteit als de technologie kilometers verwijderd van de modellen van begin jaren '90.

Je kunt nog steeds opvouwbare en verstelbare steppen kopen, die nog steeds populair zijn voor woon-werkverkeer. Op het gebied van pro steppen gemaakt om stunts mee te doen, maken de merken die wij verkopen hoogwaardige complete steppen en steponderdelen, die voldoen aan de eisen van de rijders, van beginners tot professionele atleten.

Stuntsteppen

Deze steppen, ook wel trick scooters genoemd, worden meestal gebruikt in skateparken, stedelijke gebieden en op parkeerplaatsen. Het is een technische sport - en voor het materiaal een intensieve sport, en de steppen worden blootgesteld aan extreme druk en slijtage. Geen enkele step heeft het eeuwige leven, maar pro steppen zijn zeer duurzaam, en de keuze is groot. Ze zijn versterkt en zo ontworpen dat ze beter dan ooit dit kunnen weerstaan. Daarnaast zijn er ook veel aangepaste onderdelen, zodat je je eigen unieke step kunt samenstellen. Afgemonteerde custom steppen bestaan meestal uit specifieke onderdelen van verschillende merken, in elkaar gezet door deskundigen.

Step met grote wielen

Voor vervoer raden wij een step met grote wielen aan (120 mm of groter). Dit type step is meestal gemaakt voor volwassenen, maar kan ook door kinderen worden gebruikt. Ze kunnen vaak worden opgevouwen en zijn dus gemakkelijk mee te nemen bijv. in de trein, naar school of naar het werk. Grote wielen zijn minder gevoelig voor onregelmatigheden in de weg, ze zijn meer koersvast en rollen sneller dan kleine wielen. Steppen met grote wielen waarbij de wielen zijn gemaakt van plastic worden nog steeds veel gemaakt, maar deze modellen moet je vermijden. Kunststof wielen zijn minder aangenaam om op te rijden en gaan vaak sneller kapot.

Om meer te weten te komen over steppen, kun je de gids lezen: Aankoop van een step.

SkatePro