MENU

Steppen

Steppen zijn uitgegroeid tot een grote sport, en het keus in steppen en onderdelen voor de step is daarom ook erg gegroeid. Sinds dat de stuntstep is doorgebroken, zijn er verschillende pro steppen en onderdelen van hoge kwaliteit op de markt verschenen, maar er zijn nog steeds een heleboel goedkope steppen op de markt van slechte kwaliteit.

Je kunt steppen over het algemeen in drie soorten indelen: Voor stunts, voor vervoer en voor de fun.

Stuntstep

Stuntsteppen worden meestal gebruikt in skateparken, in stedelijke gebieden en op parkeerplaatsen. Het is een technisch en materiaal - intensieve sport, en de steppen worden blootgesteld aan extreme druk en slijtage. Geen enkele step heeft het eeuwige leven, maar er is tegenwoordig een breed scala aan complete stuntsteppen voor juist dit doel. Ze zijn versterkt en zo ontworpen dat ze beter dan ooit kunnen houden. Daarnaast zijn er ook veel aangepaste onderdelen, zodat je je eigen uniek step kunt samenstellen. Afgemonteerde custom steppen bestaan meestal ​​uit specifieke onderdelen van verschillende merken, samengesteld door deskundigen binnen de sport.

Step met grote wielen

Voor vervoer raden wij een step met grote wielen aan (120 mm of groter). Dit type step is meestal gemaakt voor volwassenen, maar kan ook door kinderen worden gebruikt. Ze kunnen vaak worden gevouwen en is dus gemakkelijk mee te nemen bijv. in de trein, naar school of naar het werk. Grote wielen zijn minder gevoelig voor onregelmatigheden in de weg, ze zijn meer koersvast en rollen sneller. Er zijn steppen op de markt, waarbij de wielen zijn gemaakt van plastic, en deze modellen moet je vermijden. Kunststof wielen zijn minder aangenaam om te rijden op, en gaan vaak snel kapot.

Gewone vouwsteppen

Deze steppen werden bijna opnieuw uitgevonden in de late jaren ‘90, toen er een nieuw type step van aluminium op de markt kwam. Sindsdien is er eigenlijk niet zo’n grote ontwikkeling geweest. Deze steppen kunnen worden gevouwen en zijn over het algemeen meer praktisch en gestroomlijnd. De kwaliteit is zeer variabel , en als je ervoor kiest om zo'n step in een supermarkt of een speelgoedwinkel te kopen, controleer dan altijd of het van degelijke kwaliteit is. Bij SkatePro proberen we de goedkoopste steppen te vermijden.

Lees ook aankoop van een step.