×
Menu

Longboard Trucks

  Filter
Merken
Asbreedte
Hangerbreedte
Truck-type
Hanger stand

Goed om te weten

Welke longboardtrucks moet ik kopen?

Trucks zijn een essentieel onderdeel van je setup. Longboard-trucks zijn de T-vormige delen die de wielen met het deck verbinden en ervoor zorgen dat je kunt sturen.

De stijl van longboarden die je hebt zal bepalen of je de trucks in top mount of drop through monteert. Met top mount trucks worden de trucks volledig aan de onderkant van het board gemonteerd. Als je een drop through deck hebt met gaten aan beide kanten van het board, dan is het alleen noodzakelijk om een willekeurige longboard truck uit elkaar te halen tot twee delen, dan de baseplate met de kingpin door het gat heen te monteren om de hanger van de onderzijde te koppelen.

Top mounted trucks bieden veel wendbaarheid en responsiviteit, terwijl drop through mounted trucks meer stabiliteit en moeiteloos pushen zullen bieden.

Welke maat trucks voor longboards?

Longboardtrucks zijn doorgaans tussen de 150mm en 180mm breed. Over het algemeen moeten longboardtrucks ongeveer even breed zijn als je board, maar ze kunnen ook breder of smaller zijn. Bredere trucks geven je meer stabiliteit, maar zijn moeilijker te draaien en je loopt het risico van wheelbite. Smallere trucks zullen niet zo stabiel zijn, maar ze zullen makkelijker sturen.

Welke hoek moeten mijn longboard trucks zijn?

De juiste hoek voor je longboard trucks heeft een grote invloed op hoe je longboard stuurt. Met longboard hoek verwijzen we naar de hoek van de baseplate. Longboard hoeken variëren meestal tussen 35° en 55°, over het algemeen geldt: hoe groter de hoek, hoe meer wendbaarheid en draaivermogen je zult hebben. Een "hoge" hoek van ongeveer 50° komt het meest voor en is ideaal voor carven, cruisen en beginnende rijders. Een "lage" hoek is beter geschikt voor ervaren en competitieve rijders die graag topsnelheden halen bij het downhill longboarden.

Trucks nodig voor je andere boards? Bekijk onze selectie van Skateboard Trucks en Cruiser Trucks.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden