×
Menu

Longboard Trucks

  Filter
Merken
As breedte
Truck-grootte
Truck-type
Hanger stand

Goed te weten

Longboard trucks - standaard vs. reverse

Er zijn twee soorten trucks - reverse kingpin trucks, die we normaal gesproken zien op longboards, en standaard kingpin trucks, die populair zijn op skateboards.

Als je normaal gesproken een longboard in elkaar zet, ga je voor reverse kingpin trucks omdat ze doorgaans wat breder en wendbaarder zijn dan skateboard trucks, waardoor ze optimaal zijn voor cruisen op de langere decks.

Reverse kingpin trucks op een skateboard deck

Reverse kingpin trucks zijn ontworpen om de optimale rit te leveren op een langer en breder deck, maar ze zijn niet exclusief voor longboards gemaakt. Als je je skateboard wilt upgraden en hem speelser en behendiger wilt maken, zou je reverse kingpin trucks ook op een skateboard kunnen installeren, maar je moet je wel aan deze eenvoudige regels houden.

Als je de breedte van de trucks uitkiest, valt het niet aan te bevelen om veel bredere trucks dan je deck te nemen, omdat je riskeert dat je schoenen vast komen te zitten tussen de wielen omdat deze uitsteken. Als je je longboard trucks met nieuwe cruiser wielen monteert, moet je ook wellicht riser pads gebruiken, zodat de wielen niet tegen het deck komen bij het draaien, ook wel wheel bite genoemd.

Het verschil tussen top mount en drop-through longboard trucks

Afhankelijk van wat je wilt met je longboard, kun je voor drop through trucks of normale longboard trucks kiezen. Het verschil is dat met drop through de base plate aan de bovenkant van het deck zit terwijl de hanger aan de onderkant zit. Ze houden je dichter bij de grond terwijl normale, top mount trucks hoger boven de grond staan.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden