×
Menu

Surf caps & wetsuit hoods

  Filter
Merken
Maat

Geen bevroren hoofd meer

Een prima surf cap of neopreen cap heeft als primair doel je hoofd te isoleren en helpt je om warm te blijven. Als je hebt geprobeerd te surfen onder zeer koude omstandigheden heb je wellicht de zogenaamde ‘"ice cream hoofdpijn" of "brain freeze" meegemaakt door het snelle verschil in temperatuur. Een dikke en hoge kwaliteit surf cap zal voorkomen dat dit gebeurt.

Alle surf caps die wij aanbieden zijn van hoge kwaliteit en komen van top watersport fabrikanten. Dus als je je volgende neopreen cap hier bij SkatePro koopt, heb je een cap waar je jaren lang plezier aan zult beleven.

Als je een lange nek hebt, moet je, uiteraard, een cap kopen met een lange nek. Het is belangrijk dat je surf cap je hele nek bedekt.

En net als met al het andere wetsuit en neopreen gerelateerde, wil je er voor zorgen dat de cap prima past. Als hij te groot is, zal er water in lopen, en dit zal het verwarmend effect verminderen. Met andere woorden - hij zal je niet erg warm houden. Als hij te klein is zal dit niet comfortabel zijn, en zal je wellicht moeite met ademen hebben.

Instoppen van de neopreen cap of niet?

Moet de surf cap in het wetsuit worden gestopt of moet hij er overheen? Dit is een van de grote vragen, en het is haast een religie bij sommige mensen. Als je er voor kiest om de neopreen cap erin te stoppen, heb je zeker meer kans om warm te blijven, maar resulteert het wel in veel meer water in je wetsuit dan anders.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden