×
Menu

Ski Jassen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
Type
Activiteit
Geslacht
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 3

Welk type ski-jas heb ik nodig?

Elk type ski-jas heeft zijn eigen ontwerp en kenmerken. Hieronder vind je de 3 hoofdcategorieën en wat je daarvan kunt verwachten.

Hard shell jassen

Hardshell jassen zijn de meest populaire keuze van skiërs en snowboarders. Ze zijn zeer waterdicht, winddicht en licht van gewicht omdat de jas slechts een enkele shell-laag heeft. Aangezien er geen isolatie in deze jassen zit, kan er een tussenlaag onder worden gedragen om de nodige warmte toe te voegen. Het zijn ook geschikte regenjassen voor in het dagelijks leven.

Geïsoleerde jassen

Geïsoleerde (insulated) jassen zijn vergelijkbaar met hardshell jassen, maar deze hebben ook een isolatielaag aan de binnenkant. Dit is geweldig voor koudere temperaturen of voor mensen die het sneller koud hebben dan anderen. Deze jassen zijn minder ademend en kunnen erg warm worden, vooral als het weer mild is.

Soft shell jassen

Van deze 3 categorieën zijn softshell jassen het meest ademend. Ze zijn gemaakt van zachte en rekbare stof die vocht en lucht door de laag laat gaan. Ze bieden een kleine hoeveelheid wind- en waterbestendigheid en vereisen over het algemeen extra lagen wanneer het koud is. Ze kunnen ook worden gebruikt als tussenlaag wanneer er een hardshelljack overheen wordt gedragen.

Bekijk onze Mid Layers voor Wintersport voor meer laagjes om te dragen tijdens je volgende skitrip.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden