×
Menu

BMX tandwielen

  Filter
Kleur
Merken
Aantal tanden
Tandwiel installatie
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Vind je freestyle BMX tandwiel met het juiste aantal tanden

Een BMX tandwiel helpt om kracht uit je benen naar een voorwaartse beweging om te zetten. Hoeveel snelheid je kan maken wordt bepaalt door hoeveel tanden je op je voorste tandwiel hebt zitten. Grote tandwielen voor geven veel snelheid, maar je hebt ook meer kracht nodig om deze rond te draaien. Op een freestyle BMX fiets is het aantal tanden op het voorste tandwiel normaal gesproken tussen de 25 en 28 tanden.

Op een freestyle BMX worden de tandwielen vast gezet met een bout. Dit wordt een "bolt-drive" genoemd. Sommige BMX tandwielen worden gemonteerd door middel van een "spline-drive", dit kan alleen op een krukas die daarvoor geschikt is. Een BMX tandwiel die door middel van een "spline-drive" gemonteerd is kan een groter koppel aan dan een "bolt-drive". De reden hiervoor is dat de "spline-drive" ongeveer 48 contact punten heeft in tegenstelling tot de "bolt-drive" met slechtes één.

Een tandwiel met 48 contact punten lijkt dan de meest logische keuze, maar veel freestyle BMX rijders kiezen voor de "bolt-drive" tandwielen, omdat ze dan zelf de tandwielen vast kunnen zetten.

We hebben een grote variatie BMX tandwielen die je in combinatie met "bolt-drive" en "spline-drive" krukassen kunt gebruiken. Om deze reden worden ze vaak geleverd met een adapter. Meer informatie vind je in de specifieke product omschrijving.

Moet ik mijn BMX tandwiel beschermen?

Als je een zeer agressieve rijder bent die regelmatig met zijn tandwiel op een rail of stoeprand vastbijt kan het wel een goed idee zijn om bescherming aan te brengen op je tandwielen.

We hebben een aantal tandwielen met bescherming die een extra laagje bescherming bieden. Deze hebben een metalen rand die de tanden beschermd en daardoor waarschijnlijk de levensduur van je tandwielen verlengt. Ze zijn iets duurder, maar slechts één onfortuinlijke crash en je komt er achter dat je geld goed besteed is.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden