×
Menu

Pucks voor ijshockey

Er zijn geen producten in deze categorie.

Een ijshockey puck is standaard uitrusting

Zonder puck is er geen wedstrijd. Dit kleine stuk rubber zorgt voor alle actie en ook al kun je hem vinden met veel verschillende ontwerpen, is het reglement voor de puck zeer strikt. Volgens de officiele regels moet een ijshockey puck 1 inch (25 mm) dik, 3 inches (76 mm) in doorsnede zijn en tussen de 5.5 en 6 ounces (156 - 170 g). Als een puck gemaakt wordt in andere afmetingen dan deze, heeft het geen zin om hiermee te oefenen, omdat je in een wedstrijd altijd met een andere puck speelt.

Wat zit er in een ijshockey puck?

Het materiaal wat gebruikt wordt voor een standaard puck is gevulkaniseerd rubber. Dit rubber is door een chemische behandeling gegaan waardoor dit rubber zeer goed tegen een stootje kan. Er zit niks anders in dan gevulkaniseerd rubber. Geen staal of zand in het midden. Omdat de puck enkel uit rubber bestaat, is dit zeer goed voor zijn levensduur en duurzaamheid.

Voor een IJshockey wedstrijd wordt de puck meestal afgekoeld naar het nulpunt zodat de puck niet te veel stuitert tijdens de wedstrijd of training.

Wat is er gebeurd met de "Firepuck"?

Misschien herinneren sommigen zich nog de "firepuck" uit begin jaren '90. De "firepuck" werd gemaakt van een ander materiaal om zodoende de zichtbaarheid van de puck tijdens wedstrijden op tv te verbeteren.

De levensduur van een "firepuck" bleek nogal kort te zijn, omdat het niet echt een verbetering voor de toeschouwers bleek te zijn. Omdat de structuur van de puck behoorlijk veranderd was, bleek dat de puck ook meer de neiging had om van het ijs op te springen, waardoor het weer moeilijker werd voor de goalkeeper om de puck tegen te houden. We zagen daarom een significante stijging in het aantal doelpunten in die periode.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden