MENU
×

Skate Wielen

Skeeler wielen van PU rubber

De meeste inline skate wielen of skeeler wielen zijn gemaakt van polyurethaan (PU), dat is een duurzaam rubber dat goede grip biedt. Skeeler wielen van rubber laten tijdens gebruik kleine deeltjes los als slijtage. Dit maakt het wiel duurzamer dan kunststof wielen, die iets gevoeliger zijn bij omgevingsveranderingen en eerder breken. Bij SkatePro verkopen we alleen skeeler wielen van PU-rubber, omdat we je alleen het beste bieden.

Afmeting - skate wielen voor fitness, urban skaten, enz

Alle skate wielen hebben een breedte van 24 mm, wanneer je ze dus vervangt kun je er zeker van zijn dat de wielen op jouw skates passen wat betreft de breedte. Om de diameter van de wielen te bepalen, is het verstandig om te kijken wat het best past bij jouw skatestijl. Het volgende geldt voor skate wielen:

  • Hoe groter de wiel diameter, des te makkelijker het wordt om snelheid te houden.
  • Hoe kleiner de wiel diameter, hoe wendbaarder de skates zijn.

Wij adviseren de volgende wiel maten voor de verschillende klassen:

  • City / regulair skaten: 80-84 mm
  • Fitness skaten: 84-100 mm en mogelijk zelfs 110 mm.
  • Speed skaten / Skeeleren: 90-125 mm
  • Street hockey: 72-80 mm

Wil je meer weten over skate wielen en termen, zoals als hardheid, grip op de weg en rebound, dit kun je lezen in onze handleiding 'Wielen - nader verklaard'.

Let op:
Je kunt uit de specificaties op de product pagina opmaken of de rolschaats wielen worden verkocht met of zonder lagers en de hoeveelheid.