×
Menu

Skate Cross Country Ski Boots

  Filter
Merken
Schoenmaat
Compatibel Binding Systeem
Ski Type

Goed om te weten

Langlauf Skischoenen zijn Stijf en Sterk

Skating skischoenen zijn noodzakelijk schoeisel voor het langlaufen. Ze zijn ontworpen met sterke, geribbelde zolen en stevige enkelsteun met straps en buckles. Dit is berekend op de bewegingen en energie bij de skating techniek, die wat lijkt op schaatsen.

Aan de zool van langlauf skischoenen kun je ook zien met welk bindingssysteem deze gebruikt kunnen worden. De twee voornaamste systemen zijn NNN (New Nordic Norm) en SNS (Salomon Nordic System). Als je al in het bezit bent van een paar skate ski's met bindingen, dan heb je de juiste schoenen nodig die passen op de huidige bindingen.

Kun je Classic Langlaufschoenen Gebruiken voor Skating Langlauf?

Klassieke langlauf skischoenen hebben enkele overeenkomsten met skate skischoenen, maar bieden niet de ondersteuning die nodig is voor skate langlaufen. De bewegingen zijn anders en er wordt meer zijdelingse druk gebruikt bij het skaten, dus de extra ondersteuning is cruciaal voor stabiliteit en energieoverdracht. Sterke laterale enkelsteun van de skate skischoenen maakt het verschil tijdens het skaten.

Als je niet zeker weet of je wilt beginnen met classic of skate langlaufen, dan kun je overwegen om skateschoenen met combi-functies te gebruiken. De combischoen kan zowel voor classic als skating worden gebruikt, wat je de mogelijkheid geeft om verschillende stijlen uit te proberen voordat je alles uitgeeft aan gespecialiseerde uitrusting.

Bezoek Skate Cross Country Ski Bindings om een paar bindingen te vinden die bij de skating skischoenen passen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden