×
Menu

Step Lagers

  Filter
Lagerprecisie

Lagers voor een soepele rit

De lagers in de wielen van je step zorgen ervoor dat de wielen vrij en snel ronddraaien. De lagers bevatten kleine balletjes aan de binnenkant, die helpen de gewichtsbelasting te verdelen tijdens het rijden. Elk wiel heeft twee lagers nodig, deze zijn gemonteerd wanneer je een step aanschaft. Je zult ze echter na verloop van tijd moeten vervangen, als ze versleten zijn.

De lagers zijn meestal gemaakt van staal of keramiek. Stalen lagers zijn het populairst omdat ze een lange levensduur hebben en prima werken voor dagelijks gebruik. De stalen lagers zijn bijna altijd de betaalbardere optie in vergelijking met keramische lagers. Keramische lagers genereren minder warmte en wrijving en kunnen daarom sneller ronddraaien dan stalen lagers.

Waar moet je op letten bij de aankoop van lagers?

Bij het zoeken naar lagers voor je step kom je regelmatig de term "ABEC" tegen. Dit is een meting van de kwaliteit van de lager op een schaal van 1-9. Hoe hoger het getal, hoe groter de "precisie" van het lager, wat betekent dat het soepeler zou moeten draaien. Lagers met een lagere ABEC-classificatie zijn over het algemeen super robuust, dus het feit dat een lager een lagere classificatie heeft, betekent niet dat het niet zou werken binnen jouw setup.

Ook het nummer 608 kom je waarschijnlijk tegen. Dit verwijst naar de maat van de kogellager. Het is verreweg de meest voorkomende lagermaat bij stuntsteppen, skateboards en skates. Deze hebben een binnendiameter van 8 mm en een buitendiameter van 22 mm.

Om ervoor te zorgen dat je de lagers niet regelmatig hoeft te vervangen, kan je onze gids Schoonmaken en smeren van lagers raadplegen om te leren hoe je ze kunt onderhouden. Als je denkt dat je step wel een nieuwe set wielen kan gebruiken, bekijk dan onze Step Wielen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden