MENU
×

Langlaufschoenen

In deze rubriek vind je onze selectie langlaufshoenen.

Hoe vind je de juiste Langlaufschoen

Langlaufschoenen met een goede pasvorm zijn essentieel voor een goede run op langlaufski's.

Bij het kopen van langlaufschoenen, is het belangrijk na te gaan hoe de langlaufschoenen gebruikt gaan worden. Er is namelijk een verschil tussen de soorten langlaufschoenen die geschikt zijn voor wedstrijden, en die voor kleine tours.

Wij bieden vier verschillende langlaufschoenen aan: Classic, Skating en Combi en Back Country. Als beginner raden we een Combi schoen aan.

Een combi schoen bied een hoge bescherming aan aan je enkel en heeft een zachte zool. De combi schoen kan gebruikt worden in zowel Classic als Skate stijl, dit houdt in dat het je de uitgelezen kans geeft om verschillende stijlen uit te proberen om je daarna te focussen op een gespecialiseerde stijl. Daarnaast geeft het je de kans om meer skills en ervaring op te bouwen met een set combi schoenen.

Een cross country classic langlaufschoen is geschikt voor beginners en voor mensen die jaarlijks op wintersportvakantie gaan. De classic langlaufschoen geeft een goede ondersteuning aan de hiel en enkel, waardoor het een goede en stabiele keuze is.

De cross country skate boot is de meest stugge van de langlaufschoenen. De schoen is geschikt wanneer skate skiën het belangrijkst is, aangezien het zorgt voor de maximale kracht verplaatsing van schoen tot de ski's. Met het stugge design gaat er weinig energie verloren en dit zorgt voor maximale snelheid.

Daarnaast is het belangrijk om een ​​paar langlaufschoenen te vinden die matchen aan je bindingen. Er bestaan diverse binding systemen, zoals SNS, NNN en NIS. Salomons SNS-binding past bij Salomon en Atomic langlaufschoenen, terwijl NNS- en NIS-bindingen passen bij Rossignol, Fischer, Alpina en Madshus langlaufschoenen.