MENU
×

Schaatsen

Schaatsen voor jouw schaats dicipline

We hebben verschillende soorten schaatsen zoals kunstschaatsen , kinderschaatsen, recreatieve schaatsen en ijshockey schaatsen bedoeld voor serieuze hockey in een club. Je vindt ze in de specifieke categorieën waar je er meer over kunt lezen.

Schaatsen voor indoor en outdoor gebruik

Een paar goede kwaliteit schaatsen is een goede investering, omdat ze geschikt zijn voor veel verschillende sporten en als je ze goed onderhoudt, kun je ze voor de komende jaren gebruiken. Je kunt je schaatsen buiten gebruiken op bevroren meren en kanalen in de winter en wanneer het weer warmer wordt kun je ze meenemen naar de plaatselijke overdekte ijsbaan.

Goed te weten over schaatsen - ijzers en schoen

Omdat schaatsen geen remsysteem hebben, moeten de ijzers werken als zowel rem- als glij apparatuur. Als het ijzer zeer scherp is, zul je zeer snel kunnen schaatsen en hard kunnen remmen. De meeste ijzers zijn gemaakt van staal. Om de goede eigenschappen van de ijzers te behouden is het belangrijk dat ze goed en regelmatig geslepen worden. Als dit niet goed en vaak genoeg gebeurt wordt de kwaliteit van de schaatsen geschaad.

Vroeger werden ijzers bevestigd aan een paar gewone schoenen om een paar schaatsen te maken, maar vandaag de dag is de schaats schoen een belangrijk onderdeel van een goede schaats. De boots zijn verkrijgbaar met meer of minder steun voor de enkels. Net als bij rolschaatsen, meer steun betekent minder flexibiliteit en vice versa. De schaatsen zijn verkrijgbaar met extra voering in een waterbestendig materiaal om je voeten warm en droog te houden.

De geschiedenis van het schaatsen

Schaatsen is een oude uitvinding. Er wordt aangenomen dat schaatsen in Finland werden uitgevonden door volkeren die het nodig hadden omdat ze ver moesten reizen over het ijs. Destijds was een schaats gewoon een dierlijk bot geslepen en onder de voeten geplaatst. Sindsdien zijn schaatsen ontwikkeld, maar het idee achter de schaats technieken zijn nog steeds hetzelfde.

De activiteit van schaatsen werd verspreid over Europa door de hogere klasse, maar het is altijd al een populaire activiteit geweest onder het grootste deel van de bevolking. Toen de winter begon en er ijs op de meren kwam te liggen, verzamelden jong en oud, rijk en arm zich om op de meren te schaatsen. In 1572 werden schaatsen met ijzeren messen uitgevonden - en met hen, een nieuwe generatie van schaatsen ontstaan.

Schaatsen zijn de voorgangers van rolschaatsen, dat is heel duidelijk als je kijkt naar zowel het ontwerp van de twee soorten, en de sport waar ze voor gebruikt worden.

SkatePro biedt aan om je schaatsen te slijpen voor een redelijke prijs.

Bekijk onze aankoop hulp voor schaatsen voor advies over hoe je de juiste maat en model kunt kiezen.