×
Menu

Ondergoed

  Filter
Merken
Maat
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

De basis voor een geweldige ski dag

Ondergoed is de binnenste laag van je kleding als je gaat skiën of snowboarden en het is ontworpen om zweet en vocht uit het lichaam te verdrijven, zodat je het niet koud krijgt. Thermo ondergoed is een must als je gaat snowboarden of skiën op een koude winterdag, maar het kan ook gebruikt worden voor actieve training, hardlopen op koude dagen etc. Ski ondergoed bestaat meestal uit een t-shirt met lange mouwen en een lange onderbroek.

Het kiezen van het juiste ondergoed

Stof gemaakt van synthetische vezels (polypropyleen of polyester) zou een goede keuze zijn. Deze materialen zijn licht, passen over het algemeen goed op je lichaam, comfortabel om te dragen en tegelijkertijd vocht transporterende, wat betekent dat het het vocht en zweet van het lichaam trekt, en houdt je lichaam droog gedurende een hele dag in de sneeuw. Thermisch ondergoed gemaakt van synthetisch materiaal droogt sneller dan andere materialen zoals bijvoorbeeld wol. T-shirts en lange onderbroeken gemaakt van wol houden je goed warm, zelfs als ze nat zijn, maar kan soms ongemakkelijk aanvoelen en jeuken. Heel vaak is de stof een combinatie van synthetische vezels en wol om het droogproces te capaciteiten en het comfort van het ski ondergoed te verbeteren.

Een strakke fit

Om het meeste uit je thermo ondergoed te halen, is het belangrijk dat je een strakke pasvorm hebt. Zelfs bij je oksels heb je een strakke fit nodig, zodat al het vocht goed wordt weggevoerd.

Dagelijks gebruik

Thermo ondergoed is niet alleen handig als je op de piste bent, echter ook voor het dagelijks gebruik. Door de vochttransportatie is thermo-kleding ook erg geschikt voor andere sporten.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden