Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

BMX Pedalen

  Filter
Kleur
Merken
Pedaal as diameter
Pedalen materiaal

Goed om te weten

Wat zijn BMX pedalen?

BMX pedalen zijn een belangrijk onderdeel van een BMX setup. Wanneer je opzoek bent naar de perfecte pedalen voor jou freestyle BMX zijn er heel wat punten om over na te denken, zoals het materiaal van de pedalen, het formaat en de pinnen.

Eén van de eerste dingen waar je over moet beslissen is welk materiaal je wilt voor de trappers van je BMX. Freestyle BMX pedalen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen maar zijn meestal gemaakt van metaal of kunststof. Kunststof pedalen zijn lichter en goedkoper en kun je in vele kleuren krijgen om je setup persoonlijker te maken. BMX pedalen van metaal hebben een betere grip, zijn duurzamer, maar zwaarder. Ondanks dat metalen BMX trappers langer meegaan, kun je kunststof pedalen makkelijker vervangen.

BMX pedalen formaat

BMX trappers kun je normaal gesproken in twee maten vinden, de 9/16 inch vindt je op bijna alle gangbare BMX fietsen en de 1/2 inch wordt voornamelijk gebruikt voor BMX kinderfietsen en oudere modellen. Dit zijn de maten van de as van het BMX pedaal. Deze maat wordt bepaalt door de crankset die je op je fiets hebt. Een 9/16 inch is geschikt voor 3-delige cranksets, en 1/2 inch is gemaakt voor 1-delige cranks.

Wat zijn de beste BMX pedalen?

De beste BMX pedalen zijn pedalen die je een goede grip geven en je prestatie verbeteren. Zorg ervoor dat je pedalen grip hebben, omdat je wilt voorkomen dat je van je pedalen glijdt en je schenen beschadigt. Versleten trappers hebben minder grip, waardoor je er minder voordeel van zult hebben.

Een belangrijk onderdeel van de pedaal om grip te hebben zijn de BMX pinnen. Pinnen op je trappers verbeteren de grip van je BMX trapper en veel trappers bieden de mogelijkheid om de pinnen te vervangen waardoor je langer plezier hebt van je trappers. Langere pinnen geven je meer grip maar kunnen ook je schoenen en je schenen beschadigen.

Is race BMX'en meer jouw ding? Bekijk dan onze selectie Race BMX pedalen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden