×
Menu

BMX Pedalen

  Filter
Kleur
Merken
Pedaal as diameter
Pedalen materiaal

Kies de juiste BMX pedalen

BMX pedalen zijn een essentieel onderdeel van de BMX fiets. Ze worden gebruikt om de balans te bewaren en om te versnellen. De trappers van een BMX fiets worden gemaakt om veel krachten en misbruik aan te kunnen. Ze worden gemaakt van staal, aluminium of kunststof. Freestyle BMX fietsen hebben meestal staal of kunststof pedalen, de aluminium pedalen komen het meest voor op BMX racefietsen.

Het voordeel van stalen pedalen is de duurzaamheid. Een nadeel van stalen pedalen is het gewicht, omdat ze wat zwaarder kunnen zijn. Plastic pedalen zijn veel lichter dan stalen pedalen, maar tegelijkertijd slijten of breken ze makkelijker. Plastic pedalen zijn dan wel weer eenvoudig en goedkoop te vervangen.

Net als de meeste andere onderdelen voor BMX racefietsen, worden de pedalen ook vaak gemaakt van aluminium. De aluminium pedalen zijn zowel licht als duurzaam, maar niet zo duurzaam als stalen pedalen. Net als op mountainbikes hebben veel BMX racefietsen klikpedalen, om te garanderen dat de voeten op de pedalen blijven als je aan het racen bent. Maar mocht je van de fiets vallen, zal de schoen losschieten van het pedaal. Klikpedalen worden alleen gebruikt voor Race, niet voor Freestyle.

Versleten BMX trappers hebben minder grip en voor een freestyle BMX rijder zullen je voeten dan vaak van de pedalen glijden tijdens de trucs. Je hebt goede grip nodig om te voorkomen dat je er vanaf glijdt en je schenen beschadigt of je fiets beschadigt. Vertrouwen op een setje versleten trappers kan je behoorlijk wat pijn bezorgen.

Sommige BMX pedalen hebben stalen pinnen voor extra grip. De stalen pinnen zijn erg handig omdat je de pinnen kunt vervangen en verplaatsen, je bepaalt dus zelf hoeveel pinnen (en dus grip) je plaatst.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden