Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Onderdelen - Cranksets

  Filter
Kleur
Merken

Goed om te weten

Maak jouw setup af met BMX-crankonderdelen

De crankset verbindt de pedalen met de fiets en is wat je gebruikt om voorwaartse energie te genereren. Je kunt een complete crankset kopen, maar als je alleen een kleine aanpassing wil maken of de setup wilt upgraden, dan kun je erover denken om individuele onderdelen aan te schaffen.

De onderdelen waar de crankset uit opgemaakt is zijn BMX crank arms, de crank bouten en een spindle. Cranks arms zijn de hefbomen waar je pedaal aan vastgemaakt wordt, deze spelen een grote rol in de rijervaring en komen in verschillende lengtes. Vergeet je bouten niet, het is altijd goed om er wat extra te hebben voor wat snelle reparaties.

Wat is een BMX spindle?

Een van de meest belangrijke onderdelen op je crankset is de spindle. De spindle is een draaias waar de cranks aan vastgemaakt worden, deze vind je in de bottom bracket.

BMX spindles zijn niet allemaal dezelfde maat en zijn beschikbaar in 19 mm, 22 mm en 24 mm. De 19 mm diameter spindle is ideaal om ramps, trails en street te rijden. De 22 mm spindle is sterker dan de 19 mm en daarmee ideaal voor hogere drops en grinden. De 24 mm spindle is gestegen in populariteit de afgelopen jaren en kan alles weerstaan wat je maar kunt bedenken.

Let op, welke maat spindle je ook kiest, controleer eerst even of deze spindle past bij de rest van je crankset.

Wil je een volledige set? Bekijk dan onze selectie BMX cranksets.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden