×
Menu

Griptape

  Filter
Lengte
Breedte

Je vraagt je wellicht af, hoe belangrijk kan longboard griptape zijn? Het antwoord is dat het kiezen van het juiste stuk longboard grip tape cruciaal is voor je rijervaring en dingen zoals je mogelijkheid om te controleren, manoeuvreren en om op je board te blijven.

Dus hoe kies je de juiste grip tape voor je discipline?

De parameter waar je je longboard grip tape van moet kiezen is de korrel. Dus wat is de korrel? Nou, dat is het zand-achtige oppervlak aan de bovenkant van het grip tape van je longboard. Om het eenvoudig te zeggen, hoe hoger de korrel, hoe meer tractie je krijgt.

Dus hoeveel grip/tractie heb ik nodig? Start door uit te vinden of je van snelle disciplines zoals freeride of downhill houdt, of meer van "technische rijden" zoals freestyle of cruising.

  • Voor freeride/downhill raden we een korrel van 25-40 aan
  • Voor technische freeride, freestyle en cruising kies je een korrel van 50-80

Ontwerp en stijl

Je kan, uiteraard, tevreden zijn met een klassiek zwart stuk longboard griptape maar je kunt ook meer persoonlijkheid aan je board toevoegen door een longboard grip tape te kiezen met patronen en motieven.

Sommige boards worden geleverd met een mooi uitziende bovenkant, dus waarom kies je niet voor een transparante longboard grip tape en toon je dit aan de wereld. Verder geeft dit soort grip tape een meer surfy uitstraling aan je longboard.

SkatePro