×
Menu

Longboard Griptape

  Filter
Kleur
Merken
Lengte
Breedte

Houd de controle met longboard griptape

Griptape is gemaakt van een materiaal wat op schuurpapier lijkt en wordt bovenop je board geplakt. Het is het materiaal wat helpt om grip tussen de schoenen en het board te creëren, zodat je controle kunt houden tijdens het rijden. Voor longboarden wordt het dus ten zeerste aangeraden om griptape te gebruiken voor alle verschillende rijstijlen.

Kan normale skateboard griptape gebruikt worden voor longboards? Als deze grip lang en breed genoeg is voor het vaak grotere longboard deck, dan is het antwoord ja. Wel is het zo dat longboard griptape gemaakt is voor deze bepaalde rijstijl en skateboard grip dus voor skateboarden.

Griptapes zijn er in verschillende stijlen en designs om jouw board te customizen. Als je het deck wil houden zoals deze is, dan kun je er over nadenken om doorzichtige griptape aan te schaffen. Doorzichtige griptape functioneert net zoals normale griptape, alleen dan kun je het design op het board nog zien.

Je griptape onderhouden

Het onderhouden van je griptape verzekert dat deze langer goed zal blijven en je een betere rijervaring zal bieden. Het eerste belangrijke onderdeel is het correct aanbrengen van de griptape en het vermijden van luchtbellen. Om zeker te weten dat je dit juist doet, kun je bekijken hoe je griptape aanbrengt.

Vergeet niet om je griptape regelmatig schoon te maken, zo houd je de grip en blijft de grip fris. Dit doe je door de griptape te scrubben met grip cleaner. Uiteindelijk zal alle griptape slijten en vervangen moeten worden.

Hoe vaak je je tape moet vervangen, hangt af van hoe vaak je skate en het soort skaten dat je doet. Als je het gevoel hebt dat je veel grip verliest, zelfs als je de grip net schoongemaakt hebt, dan is dat een teken dat je nieuwe griptape nodig zal hebben.

Als je griptape nodig hebt om te skateboarden, kijk dan eens naar onze Skateboard griptape.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden