MENU
×

Skateboards, longboards en cruiser boards

Wij bieden een enorme selectie van boards voor verschillende doeleinden. Het maakt niet uit of je op de straat en het park wilt skaten of gewoon wilt cruisen op de weg, we hebben een board dat aan jouw behoeften voldoet.

Welke booard moet je kiezen?

Alle boards hebben verschillende voordelen. Welke is de juiste voor jou hangt af van waar je het voor wilt gebruiken.

Skateboards

Je kunt een skateboard voor zowel op de ramp, straat of in het park gebruiken. Als jein de straat skate, moet je kiezen voor kleine wielen, zodat je dichter bij de grond kunt zijn en zorgt voor stabiliteit. Als je in stunts op ramps doet, dan kun je beter grotere wielen gebruiken. Het materiaal van skateboard deck is esdoorn en Canadese esdoorn is het sterkst. Esdoorn is geweldig voor skateboards, want het is zeer duurzaam en zal de oorspronkelijke vorm ondanks de gevolgen van harde landingen houden.

Longboards

Longboards zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt een longboard gebruiken voor carving / cruisen, freeride / downhill racen en freestyle. Cruiser longboards zijn zeer geschikt voor beginners, en iedereen die op straat of het fietspad wilt cruisen. Longboards voor downhill zijn ontworpen voor hoge snelheid. De lengte van de freestyle longboards stellen je in staat om te lopen of "dansen" op het bord tijdens het rijden het, geïnspireerd door het surfen. Deze boards zijn geweldig als je wilt stuntjes te doen op vlakke ondergrond wilt doen. Longboard decks zijn niet noodzakelijkerwijs gemaakt van esdoorn. Bamboe en glasvezel zijn vaak voorkomende materialen voor dit type decks.

Penny Board / Cruiser boards

Cruiser boards ook vaak penny boards genoemd zijn verkrijgbaar met houten of kunstofen decks. Houten cruiser boards zijn meestal ongeveer dezelfde grootte als "gewone" skateboards, met een old-school design. Kunststoffen cruise boards zijn meestal vrij klein, en daarom gemakkelijk mee te manoeuvreren en mee te nemen. Zowel houten als kunststoffen cruisers hebben relatief grote en zachte wielen voor een snelle, maar toch grippy ride. Cruiser boards zijn erg populair omdat je er makkelijk mee kunt cruise in in de stad en de kleurrijke en creatieve ontwerpen van de boards maken ze tot een moderne lifestyle accessoire.

Waveboards

Waveboards zijn nogal verschillend van andere boards. In plaats van één deck, hebben deze twee deck platen gecombineerd met een torsiestang. Je maakt vaart op het waveboard de twee deck platen in tegengestelde richting te verdraaien. Hierdoor onderscheidt van het waveboard zich zowel in ontwerp als techniek van skateboards.

Snow skateboards

Een snow skateboard heeft overeenkomsten met zowel een skateboard als een snowboard. Met een snow skateboard, krijg je de kans voor fun en stunts in de sneeuw - zelfs wanneer de hoeveelheid sneeuw zeer klein is. Het voordeel van een snow skateboard is dat het gemakkelijker te gebruiken en mee te nemen is dan een snowboard, omdat je geen snowboard boots of bindingen nodig hebt, wanneer je een snow skateboard wilt gebruiken.