MENU
×

Penny boards en plastic cruiser skateboards

  Filter
Kleur
Merken
Deck lengte
Deck breedte
Wieldiameter

In deze categorie vind je plastic skateboards van het merk Penny board en plastic boards van andere merken.

Penny boards - merk en concept

Penny boards is een merk opgericht door Ben Mackay in Australië, maar de kleine, lichtgewicht plastic boards zijn zo populair dat het Penny merk vrijwel een synoniem voor plastic cruiser boards is geworden. Ook al Penny is nog steeds veruit het meest populaire merk in de plastic cruiser board industrie, Andere merken hebben de markt ook betreden en je kunt ook kwalitatief hoge plastic cruisers te vinden van verschillende andere fabrikanten.

Het ontwerp van het Penny skateboard is geïnspireerd door het ontwerp van de plastic skateboards uit de jaren 1970. Penny boards zijn klein met een smal deck, waarmee je goed kunt manoeuvreren en gemakkelijk cruisen, zelfs in gebieden met veel mensen.

Penny skateboards & traditionele skateboards

Het deck van een Penny skateboard wordt gekenmerkt door een kleiner en smaller deck dan die van een traditioneel skateboard. Bovendien zijn Penny skateboards van kunststof in plaats van hout, wat ze extra licht maakt. Het kunststof materiaal maakt het ook eenvoudig om decks met allerlei kleuren en patronen te creëren. De wielen zijn groot en zacht wat ze snel maakt en grip geeft.

Sommige mensen zullen het old school ontwerp van de Penny skateboards herkennen van de skateboards uit de jaren 1970, en dus een voorkeur hebben voor deze boards. Maar het Penny board heeft een brede groep volgelingen, vooral onder jongeren, want het heeft een praktische grootte, het is gemakkelijk te manoeuvreren en daardoor geschikt voor cruisen in de stad, en bovendien is het board gemakkelijk mee te nemen in een rugzak.

Penny skateboards zijn zeer geschikt voor transport en cruisen rond de stad. Maar als je een bord speciaal voor stunts zoekt, dan heb je een skateboard nodig.