Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

BMX Fietsen

Wat is freestyle BMX?

Freestyle BMX is een van de hoofddisciplines van BMX rijden. De sport gaat helemaal om creativiteit, originaliteit en stijl en het uitvoeren van tricks in verschillende omgevingen. Freestyle komt uit Californië en is begonnen in de jaren 70 waar rijders tricks gingen doen die meer begonnen te lijken op die van skateboarders. Freestyle BMX kan competitief en als hobby gereden worden.

Freestyle fietsen, ook wel stunt BMX fietsen genoemd, kenmerken zich door hun stevige frames en kleine, maar duurzame wielen. De fietsen staan bekend om hun stevige, robuuste ontwerp, zodat ze de impacts van freestyle rijden kunnen weerstaan.

De verschillende stijlen van freestyle BMX

In de loop der jaren is freestyle BMX uitgebreid met verschillende stijlen. Hoewel deze van elkaar verschillen, zijn er geen vaste regels voor en is er een grote overlap.

Street BMX

Street BMX is voor het uitvoeren van tricks en stunts op straat en in stedelijke gebieden, net als skateboarders en inline skaters. Als je op straat rijdt, gebruik je voorwerpen zoals rails en stoepranden om te grinden en stunts uit te voeren.

Park BMX

Park BMX vindt meestal plaats in skateparken en het doel is om tricks uit te voeren op obstakels zoals ramps en rails. Park BMX kan plaatsvinden in een multifunctioneel skatepark of speciaal voor BMX gebouwde omgevingen.

Vert BMX

Hier is het de bedoeling om stunts en tricks uit te voeren op een vert ramp, wat in feite een grote halfpipe is met een verticaal bovengedeelte. De rijders gaan van de ene kant van de halfpipe naar de andere, met als doel zoveel mogelijk airtime te krijgen voor verschillende tricks. Het heeft als reputatie dat het de meest extreme en moeilijke stijl van freestyle BMX is.

Trails en DIRT BMX

Deze stijl BMX rijden, ook wel dirt jumping genoemd, vindt plaats op een dirt track. Het doel is om van de ene bank naar de andere te springen terwijl je trucs in de lucht uitvoert. Bij het rijden van trails streef je naar het creëren van flow en het uitvoeren van geavanceerde tricks. Bij het rijden op onverharde wegen zijn de banks doorgaans hoger en zijn de stunts riskanter in vergelijking met trails.

Flatland BMX

In Flatland BMX proberen rijders tricks en spins uit te voeren op vlakke oppervlakken. Er zijn geen ramps en rails en flatland wordt vaak beschouwd als de meest artistieke van alle freestyle varianten. Veel flatland rijders nemen ook deel aan andere stijlen in deze categorie.

Als een van deze stijlen klinkt alsof ze iets voor jou zijn, bekijk dan onze selectie Freestyle BMX Fietsen te bekijken.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden