×
MENU

Spacers voor inlines skates

Goed te weten

Het kiezen van de juiste rollerblade spacer is essentieel

Blader door deze categorie en er is een grote kans dat je je nieuwe rollerblade spacers vindt in onze selectie van rollerblade wiel spacers en rollerblade frame spacers.

Rollerblade wiel spacers zijn kleine ringetjes geplaatst tussen de twee lagers in elk wiel van je inline skates. Ze bestaan in verschillende maten (spacer 6 mm of spacer 8 mm), zorg er dus voor dat je weet welke spacers je wielen gebruiken voordat je nieuwe koopt. Dit staat meestal op het wiel van je oude spacer. Alhoewel het mogelijk is om zowel de lagers als de wielen zonder spacers te assembleren, is dit niet iets wat we aanraden, omdat het je lagers snel zal laten slijten en je een verschrikkelijke rit zullen geven.

Rollerblade frame spacers zitten tussen het frame van de skate en de wielen. Nieuwe skates worden vaak geleverd met reeds ingebouwde frame spacers in het frame, gewoonweg om het aantal losse onderdelen te verminderen. In skates voor kinderen en de wat oudere skates vind je vaak nog de losse frame spacers. Er zijn verschillende soorten spacers, dus als je niet helemaal weet wat je moet hebben adviseren we je om deze handleiding eerst te lezen, zodat je zeker weet dat je de juiste spacer besteld.

Koop geen kunststof spacers

Zowel rollerblade frame spacers als rollerbalde wiel spacers kun je vinden in een kunststof uitvoering, maar zoals je ongetwijfeld hebt gezien zijn al onze spacers van metaal. Meestal aluminium. Ondanks dat de prijs je kan afschrikken, adviseren we je om geen kunststof spacers te gebruiken wegens de korte levensduur en zeer slechte kwaliteit.