×
Menu

Kinder Stuntstep Helmen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
In maat verstelbaar

Goed om te weten

Stuntstephelmen voor kinderen

Een helm is de belangrijkste bescherming voor je kind tijdens het rijden op hun stuntstep. Kinderen van alle leeftijden en niveaus zouden een stuntstephelm moeten dragen. Het maakt niet uit of ze beginners zijn op een driewielerstep of gevorderde stuntsteppers die dagelijks naar het skatepark gaan. Ook de allerkleinsten hebben een helm nodig, zeker omdat ze hun evenwicht nog aan het ontwikkelen zijn.

Alle stuntstephelmen voor kinderen in deze categorie hebben het EN 1078-certificaat. Dit is een Europese veiligheidsnorm die de helmen veilig acht voor steppen, skaten en fietsen.

Kies een stuntstephelm in plaats van een fietshelm

Stuntstephelmen voor kinderen zijn anders ontworpen dan fietshelmen, waardoor ze veel veiliger zijn bij het steppen. Het achterste gedeelte van de stuntstephelmen voor kinderen bedekt de hele achterkant van het hoofd, helemaal tot aan de nek. Dit is anders dan bij fietshelmen, waarbij de helm hoger op het hoofd stopt. De stuntstephelmen zijn zo ontworpen dat het beschermt bij het achterover vallen, wat vaker gebeurt tijdens het stuntsteppen dan tijdens fietsen.

Een andere kwaliteit van stuntstephelmen voor kinderen is dat ze multi-impactbestendigzijn. Dit houdt in dat het sterke materiaal de vorm behoudt bij meerdere klappen/stoten, terwijl fietshelmen vaak na één harde klap vervangen moeten worden.

Een stuntstephelm voor kinderen moet bovenaan de lijst staan als je stuntstepbescherming wilt aanschaffen. Het is daarnaast essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed past. Bekijk onze gids Hoe moet de helm zitten? voor extra advies. Als je op zoek bent naar bescherming voor de knieën, ellebogen en polsen, bekijk dan ons assortiment Step Bescherming & Skate Bescherming 2-pack.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden