×
Menu

Kinder loopfietsen

Rijden op een loopfiets is gemakkelijk te leren

Wanneer je kind kan lopen, kan het ook een loopfiets gebruiken. Je kunt er vroeg mee beginnen en je kinderen succes en plezier zien hebben tijdens het proces.

Een loopfiets is een perfect begin om je kind de eerste stapjes te leren, voordat ze overgaan in een fiets met pedalen. De loopfiets geeft je kind de mogelijkheid om zelf naar balans te zoeken, zonder dat dit meer gevaar oplevert.
De eerste stap tijdens het proces met de loopfiets, zal het lopen zijn met de loopfiets. Vervolgens overgaan naar het zitten op de loopfiets en uiteindelijk het rollen met de beentjes in de lucht.

We adviseren altijd om minimaal een helm als bescherming te gebruiken, ondanks er weinig kans is op vallen. De ellebogen zijn natuurlijk ook altijd blootgesteld dus ook elleboog beschermers zouden om aan te bevelen zijn.

In deze categorie vindt je een goede selectie van goede loop fietsen voor kinderen. Alle loop fietsen zijn geschikt voor jongens en meisjes.

Kleuter fiets vs Training wielen

De loopfiets staat ook wel bekend als kleuter fiets of een 'Strider' fiets. Op een kleuter fiets sturen de kinderen door van kant naar kant te leunen (zoals bij een normale fiets ook gebeurt). Deze manier van sturen, helpt kinderen hun balans te ontwikkelen. De training wielen hebben de functie om kinderen ervan bewust te maken, dat ze hun voeten weer naar voren moeten bewegen.
Aangezien de kinderen de voeten op de grond hebben bij de kleuter fiets, is het gemakkelijker voor een kleuter om later de overstap te maken naar een fiets met pedalen, aangezien dit maar een kleine verhoging is en dus minder eng zal zijn.

Natuurlijk hebben deze loopfietsjes een laag gewicht, zodat de kinderen gemakkelijk over obstakels en oneffen wegen kunnen rijden. Zelfs als ze vast komen te zitten, is het een geweldige ervaring voor het kind om hieruit te komen, aangezien ze dit dus zelf moeten en kunnen oplossen.

Van een Strider fiets naar een normale fiets

Een loopfiets is natuurlijk een normale fiets, echter zonder pedalen. De stap naar een normale fiets lijkt dan ook gemakkelijker dan een fiets met trainings wielen.

Wanneer je kind te groot wordt voor de loopfiets en wellicht naar een normale fiets met pedalen moet, is het wellicht een optie om de pedalen te verwijderen van de fiets met pedalen. Op deze manier kan je kind wennen aan de hoogte van de fiets en is de overgang naar met pedalen niet zo groot.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden