MENU
Boards
Goed te weten

Skateboards

Hier bij SkatePro hebben we een breed assortiment van skateboards, want het is belangrijk dat je het juiste skateboard kunt vinden dat aan jouw behoeften voldoet. SkatePro biedt complete skateboards aan, evenals reserveonderdelen. Voor het kopen van een skateboard, is het belangrijk dat je erachter komt wat je wensen zijn. Een longboard is zeer geschikt voor cruisen en carving, terwijl een klassiek skateboard is ontworpen voor stunts en ramps.

Skateboards en wielen

Veel skateboards hebben decks gemaakt van esdoorn. Esdoorn is zeer geschikt voor skateboards omdat het een zeer sterk materiaal is en de Canadese esdoorn is het sterkste soort hout dat wordt gebruikt voor skateboards. De lengte van het deck is meestal rond de 28-33 centimeter en de breedte rond 7-10,5 centimeter.

De wielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hardheden. Als je vooral stunt op ramps zijn grote wielen beter geschikt. Maar als je meer op de straat skate, zou je moeten kiezen voor iets kleinere wielen die je dichter bij de grond brengen en voor meer stabiliteit zorgen.
Elke fabrikant heeft een specifieke stijl als het gaat om de graphics gebruikt op de boards. Deze verschillende stijlen maken het makkelijker voor de klant om een ​ bepaald ​merk te onderscheiden van de andere.

De geschiedenis van de skateboards

De geschiedenis van het skateboarden zoals we dat nu kennen begon in de jaren 1940 toen mensen voor het eerst begonnen met wielen op platen, planken en andere dingen gebruikt als decks te monteren. In de jaren 1960 begonnen de eerste winkels skateboards te verkopen en in de jaren 1970 werden polyurethaan wielen uitgevonden. In de jaren 1980 bloeide de skateboard industrie op en een groot aantal skateboard bedrijven gerund door skateboarders ontstonden. Door dit decennium heen werden er verschillende films over de skateboard cultuur uitgebracht en een aantal van hen werden zelfs cult klassiekers.

Skateboarden komt uit de westkust van de Verenigde Staten, waar surfers het misten om iets te doen op het vasteland. Daarom ontstond het idee om wielen op hun surfplanken te zetten. Omdat de West Coast altijd het middelpunt van de skateboard industrie is geweeest, en nog steeds is, wordt de skateboard cultuur vaak geassocieerd met de laid-back West Coast levensstijl. Door de jaren heen heeft één soort skateboard zich ontwikkeld tot een aantal soorten skateboards, verkrijgbaar in een oneindig aantal vormen.

Welk skateboard moet ik kiezen?

Als je niet zeker bent over welk skateboard je moet kiezen, lees dan onze skateboard aanschaf handleiding. Hier bespreken we de meest voorkomende dingen waar je op moet letten bij het kopen van een skateboard, decks, trucks, lagers en wielen.