Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Skateboards

Goed om te weten

Skateboards voor tricks en ramps

Hier bij SkatePro bieden we een breed assortiment van skateboards om tussen te kiezen, want het is belangrijk dat je het juiste skateboard kunt vinden dat aan jouw behoeften voldoet. SkatePro biedt complete skateboards aan, evenals decks en reserveonderdelen, zoals trucks en wielen, dit zodat het mogelijk is om je eigen board samen te stellen en te monteren.

Voordat je een skateboard koopt, is het belangrijk dat je erachter komt wat je wensen zijn. Als je graag je board gebruikt voor tricks en ramps, zijn skateboards hiervoor ontworpen, maar ben je meer op zoek naar een board om te cruisen en carven dan wil je wellicht liever een longboard.

Skateboard decks en wielen

De meeste skateboard decks zijn gemaakt van esdoorn. Esdoorn is zeer geschikt voor skateboard decks omdat het een zeer sterk materiaal is dat de impact kan weerstaan dat op het deck wordt uitgeoefend tijdens tricks en stunts. Canadese esdoorn is het sterkste soort hout dat wordt gebruikt voor skateboard decks. De lengte van het deck is meestal rond de 28-33 inches en de breedte rond 7-10,5 inches.

Skateboard wielen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hardheden. Als je vooral stunt op ramps zijn grote wielen meer geschikt, maar als je meer op de straat skate, zou je moeten kiezen voor iets kleinere wielen die je dichter bij de grond brengen en voor meer stabiliteit zorgen.

De geschiedenis van skateboards

Skateboarden komt uit de westkust van de Verenigde Staten, waar surfers het misten om iets te doen op het vasteland als er geen golven waren om op te surfen. Daarom ontstond het idee om wielen op hun surfplanken te zetten. De relaxte levensstijl van de West Coast wordt ook vaak geassocieerd met de skateboard cultuur, omdat het altijd het middelpunt is geweest van de skateboard industrie. Door de jaren heen heeft de vorm van het skateboard zich ontwikkeld tot een aantal soorten en zijn geoptimaliseerd voor nieuwe doeleinden.

De geschiedenis van het skateboarden zoals we deze vandaag kennen, begon in de jaren 1940 toen mensen voor het eerst begonnen met het monteren van wielen op platen, planken en andere dingen gebruikt als decks. In de jaren 1960 begonnen de eerste winkels skateboards te verkopen en in de jaren 1970 werden keramische en metalen wielen vervangen door polyurethaan wielen. In de jaren 1980 bloeide de skateboardindustrie op en een groot aantal skateboardbedrijven ontstonden, gerund door skateboarders. Door dit decennium heen werden er verschillende films over de skateboardcultuur uitgebracht en een aantal van hen werden zelfs cult klassiekers die een goede indruk geven van de skateboard levensstijl.

Neem een kijkje bij onze skateboards, decks en andere reserveonderdelen in de specifieke categorieën, waar je meer over ze kunt lezen.

Als je meer wilt weten over skateboards en skateboard onderdelen, lees dan onze aankoop van een skateboard gids.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden