×
Menu

Lagers voor de stuntstep

  Filter
Merken
Lagerprecisie
Lager type
Lager maat

Goed te weten

Stuntstep lagers - Waar moet ik op letten?

Een versleten setje kogellagers kan het rijplezier echt verpesten. Het schurend geluid samen met al die extra verloren energie wegens de weerstand in het lager is niet iets waar iemand blij van wordt.

Als je een nieuwe kogellager voor je stuntstep wilt bestellen zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken.

Lagers met of zonder afdichting:
Als je je stuntstep buiten gebruikt moet je een lager met afdichting nemen. Afgesloten lagers zijn beter bestand tegen vuil en stof, en hebben weinig onderhoud nodig. Voor kogellagers met afdichting adviseren we om vet te gebruiken als smeermiddel.

Open kogellagers zijn een goede keuze voor de indoor skatepark rijders. Een open rollager draait sneller, waardoor je minder energie hoeft te gebruiken om vooruit te komen. Ze verlangen iets meer onderhoud, maar zijn gemakkelijk om schoon te maken. Voor rollagers zonder afdichting adviseren we om olie te gebruiken als smeermiddel.

Materiaal:
Kogellagers voor stuntsteppen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Het materiaal is van essentieel belang voor de duurzaamheid en kwaliteit van het lager. Goedkope lagers zijn gemaakt van metaal residu of van gehard carbon staal. SkatePro raad het niet aan om deze materialen te gebruiken omdat deze niet lang meegaan en dus snel vervangen moeten worden.

Goede lagers zijn gemaakt van Chroom, Titanium of Swiss staal terwijl de snelle lagers gemaakt zijn van keramiek wat zelfs de beste duurzaamheid heeft van de verschillende materialen.

ABEC:
Annular Bearing Engineering Committee (ABEC) is een schaal die precies aangeeft hoeveel energie een lager omzet in snelheid. Hoe hoger het ABEC nummer hoe hoger de precisie, doeltreffendheid en snelheid van de lagers.

Welk type lager je ook gebruikt het is verstandig om het lager uit de buurt van zand en water te houden voor een langere levensduur.

Wil je meer weten over de kogellager? Voor een uitgebreider bespreking van de lager en zijn functie, ga je naar deze site.

Als je er nog steeds niet helemaal zeker van bent welke lager je nodig hebt, bel ons dan gerust even op.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden