×
Menu

Kinder Skatehelmen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
In maat verstelbaar
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

Moeten mijn kinderen een skatehelm dragen?

Of je kind nu net is begonnen met skaten of al heel lang skatet, een skatehelm kan worden beschouwd als het belangrijkste deel van de bescherming. Een kinderhelm kan namelijk beschermen tegen ernstig hersen- of hoofdletsel.

Anders dan een fietshelm bedekken skatehelmen voor kinderen de achterkant van het hoofd volledig om verwondingen te voorkomen bij het achterover vallen op skates. De helmen zijn voorzien van extra beschermend schuim onder de harde plastic schaal en verwisselbare padding voor een optimale pasvorm.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een skatehelm voor kinderen?

Een skatehelm moet altijd goed om het hoofd passen. De helm mag niet te groot zijn en niet wiebelen, omdat het dan voor of tijdens een val kan verschuiven. Een te strakke helm kan ongemak en hoofdpijn veroorzaken. Het is een goed idee om de hoofden van je kinderen op te meten om zo de perfecte maat te vinden. Meet hiervoor met een flexibel meetlint de hoofdomtrek net boven hun ogen en oren. Vergeet ook niet om per model de maattabel te raadplegen, aangezien niet merk dezelfde pasvorm aanbiedt.

Alle skatehelmen voor kinderen die in deze categorie te vinden zijn, zijn gecertificeerd voor het skaten. In de productbeschrijvingen kom je de meest voorkomende certificeringslabels van EN, CPSC en ASTM tegen. Zonder al te technisch te worden is het zo dat als de helm één of meer van deze certificeringen heeft het veilig is om te gebruiken voor rolschaatsen en inline skaten, evenals voor skateboarden.

Als je geïnteresseerd bent in volledige bescherming, bekijk dan eens onze Beschermingsuitrusting voor kinderen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden