MENU
×

Kinder Fietshelmen & Kinder Skatehelmen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
Binnen afmeting
In maat verstelbaar
Certificeringen

Kinderfietshelm of kinder skatehelm?

Een fietshelm voor kinderen is de belangrijkste bescherming voor je kind als het begint te fietsen, skaten of stuntsteppen.

Een kinderfietshelm en een kinder skatehelm komen vaak met dezelfde kenmerken en hetzelfde veiligheidsniveau. De meeste kinder skatehelmen zijn goedgekeurd om te worden gebruikt als fietshelmen, dus de keuze ligt dus aan de optimale pasvorm en stijl voor je kind. Er zijn enkele verschillen die in het kort als volgt beschreven kunnen worden:

  • Een skatehelm is gemaakt om vele kleine stoten en vallen te doorstaan zonder te breken.
  • Een fietshelm daarentegen is gemaakt om een grote impact te kunnen doorstaan, maar breekt hierbij.

Wanneer je skate voor je plezier, is de kans groter dat je valt dan wanneer je fietst. De valafstand en de snelheid van de val is vaak kleiner met skaten dan met een fiets. Het is dus belangrijk dat er bij skate- en fietshelmen een verschillende bescherming word geboden en dat de tests die de helmen doorstaan van verschillende aard zijn. Als een helm gebruikt voor het fietsen die alleen geschikt verklaard is voor skating betekent dit natuurlijk dat je hoofd minder beschermd is dan wanneer je een fietshelm gebruikt.

Er zijn een aantal testen en certificaten die helmen geschikt verklaren voor beide skating en fietsen, bijvoorbeeld de EN 1078. Veel van onze skate helmen voor kinderen hebben dit certificaat. Dus ben je op zoek naar een fietshelm die lijkt op een skate helm, dan is SkatePro dé plek om te beginnen met zoeken.

Wanneer zit een kinderhelm goed?

Om de best mogelijke bescherming te bereiken is een goede pasvorm van de kinder fietshelm essentieel. Als je kind zijn/haar hoofd een beetje schudt en de helm niet beweegt, zou de pasvorm goed moeten zijn. Daarnaast moeten de bandjes van de helm een ​​Y recht onder het oor vormen, zonder het oor aan te raken.

Alle kinder fietshelmen komen met schuim pads voor een betere pasvorm en comfort. Ook worden de meeste helmen geleverd met een verstelbaar sluitingssysteem in de achterkant voor een ​​goede pasvorm.

Als je twijfelt over de keuze van de helm, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.