MENU
×

Kinder Fiets Helmen & Kinder Skate Helmen

  Filter
Kleur
Merken
Maat
Binnen afmeting
In maat verstelbaar
Certificeringen

Een fiets helm voor kinderen is de belangrijkste bescherming als je kind net begint te fietsen, skaten of stuntsteppen.

Kinder fiets helm of kinder skate helm?

Een kinder fiets helm en een kinder skate helm komen vaak met dezelfde functionaliteiten en hetzelfde veiligheidsniveau. De meeste kinder skate helmen zijn goedgekeurd om te worden gebruikt als fietshelmen, dus de keuze moet afhangen van de optimale pasvorm en de stijl voor je kind. Er zijn enkele verschillen die in het kort beschreven kunnen worden als volgt:

  • Skate helmen zijn gemaakt om vele kleine stoten en vallen te doorstaan zonder te breken.
  • Fietshelmen daarintegen zijn gemaakt om een grote impact te kunnen doorstaan, maar breken hierbij.

Wanneer je skate voor je plezier, heb je een grotere kans dat je valt in vergelijking met een fiets. De valafstand en de snelheid van de val is vaak kleiner met skaten dan met een fiets. Het is dus belangrijk dat er bij skate- en fietshelmen een verschillende bescherming word geboden en dat de tests die de helmen doorstaan van verschillende aard zijn. Als een helm alleen geschikt is verklaard voor skating en je wilt ermee gaan fietsen, is het aan te raden om een fietshelm te kiezen.

Er zijn een aantal testen en certificaten die helmen geschikt verklaren voor beide skating en fietsen, bijvoorbeeld de EN 1078. Vele van onze skate helmen voor kinderen hebben dit certificaat. Dus ben je op zoek naar een fietshelm die lijkt op een skate helm, dan is SkatePro dé plek om te beginnen met zoeken.

Hoe Past een Kinder Helm Correct?

Om de best mogelijke bescherming te bereiken is een goede pasvorm van de kinder fietshelm essentieel. Als je kind zijn/haar hoofd een beetje schudt en de helm niet beweegt, zou de pasvorm goed moeten zijn. Daarnaast moeten de bandjes van de helm een ​​Y recht onder het oor vormen, zonder het oor aan te raken.

Alle kinder fietshelmen komen met schuim pads voor een betere pasvorm en comfort. Ook worden de meeste helmen geleverd met een verstelbaar sluiting systeem in de achterkant voor een ​​goede pasvorm.

Als je twijfelt over de keuze van de helm, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.