×
Menu

Dames skischoenen

  Filter
Merken
Maat
Flex
Breedte boot
Boot Type

Goed om te weten

Pasvorm is belangrijk bij het kiezen van de juiste dames skischoenen

Goede skischoenen zijn belangrijk om te kunnen genieten van het skiën, het is dus belangrijk dat je kiest voor het model dat het beste bij je past. De skischoenen op deze pagina zijn allemaal ontworpen voor dames, maar het is goed om op nog een aantal factoren te letten bij het uitzoeken van de juiste skischoenen.

Skischoenen moeten comfortabel zitten, in staat zijn je voeten warm te houden. Omdat de buitenkant van de skischoen bestaat uit een harde kunststof schaal, is om een goede pasvorm en comfort te bereiken het uiterst belangrijk dat de voering perfect te past.
Kwaliteit skischoenen zullen een goede pasvorm hebben vanaf het begin en zullen zich naar verloop van tijd nog beter aanpassen aan je voeten voor een nog betere pasvorm.

Ik heb dikke kuiten, moet ik heren skischoenen aanschaffen?

Als je kijkt naar de anatomie van dames en heren voeten zie je een duidelijk verschil. Daarom ontwerpen veel fabrikanten van skischoenen specifiek dames modellen met een andere pasvorm dan de heren skischoenen. Het voornaamste verschil zit hem in de hoogte van de schoen, de pasvorm van de hak en enkel.

Ten onrechte werd een aantal jaren geleden gedacht dat een vrouw met dikke kuiten beter in een paar heren skischoenen zou passen. Omdat het verschil in vorm van schoenen zo groot is, adviseren we bij SkatePro altijd dat dames skischoenen aanschaffen die speciaal voor dames ontwikkeld zijn.

Lees meer in onze gids skischoenen kopen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden