×
Menu

Skischoenen kopen

Het vinden van de juiste skischoenen is een belangrijk voor een goede ervaring bij het skiën. Deze gids helpt je bij het uitkiezen van skischoenen die je passen.

Een skischoen heeft verschillende functies: Allereerst, skischoenen moeten comfortabel zijn om te dragen en ze moeten ook in staat zijn om de voeten warm te houden. Bovendien moeten ze ook je beweging moeten omzetten naar de ski. Omdat de buitenkant van de skischoen bestaat uit een harde kunststof schaal, is een goede pasvorm en comfort uiterst belangrijk.

Kwaliteit skischoenen zullen zich uiteindelijk beter aanpassen aan de voeten van de gebruiker. Hieronder kun je lezen over enkele termen waar je je bewust van zou moeten zijn.

Maat van de skischoenen

Het maten systeem dat wordt gebruikt skischoenen heet Mondo point en verwijst naar de binnenmaat van de voering in cm. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor je nieuwe skischoenen. Ze moeten niet te groot of te klein zijn, want dat zou een skivakantie zomaar kunnen verpesten, maar met de juiste maat zul je veel plezier hebben.

Pasvorm van skischoenen

Je kunt snel gaan twijfelen over hoe strak je skischoenen moeten zitten. Een goede vuistregel is dat je in staat moet zijn om je tenen te bewegen, maar je hiel moet relatief krap zitten. Je moet het gevoel hebben dat de hele skischoenen strak om je voet heen zit, en er mag geen sprake zijn van drukpunten op je voet, welke aanzienlijk groter zijn dan elders op je voet. Het is zeer belangrijk dat je schoenen comfortabel zijn om te dragen.

Skischoen flex

De flex van een skischoen geeft aan hoe hard of zacht de schaal is. Hoe hoger het getal, hoe stijver de schoen. Een stijvere schoen stuurt je bewegingen nauwkeuriger op de ski's. Dit is een voordeel voor ervaren skiërs, maar een nadeel voor de beginner. Een lage flex is meer toegeeflijk, terwijl een hoge flex gevoeliger is en directer in controle is. De flex voor mannen is meestal tussen de 80 en 130, terwijl de flex voor dames tussen de 65 en 110 is.

Skischoen gespen

De meeste skischoenen hebben 3-4 gespen, die ervoor zorgen dat je voet goed vast zit in de skischoen. De meeste kinder skischoenen hebben slechts twee gespen. De gespen zijn meestal gemaakt van kunststof, maar in de pro skischoenen ze zijn vaak gemaakt van metaal.

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden