×
Menu

Skate Cross Country Skis

  Filter
Merken
Lengte
Compatibel Binding Systeem

Goed om te weten

Waar moet ik op letten bij het kopen van langlauf skating ski's

Over het algemeen is zijn langlauf skating ski's veel korter en stijver dan andere ski soorten. Dit is vooral nodig voor de dynamische en krachtige en zijwaartse schop bewegingen die typerend zijn voor het skating langlaufen. Deze bewegingen lijken erg veel op het schaatsen.

Als je een paar skating ski's koopt moet je er goed van bewust zijn hoe ervaren je in deze sport bent. Ervaren skating langlaufers willen waarschijnlijk een stugger en lichter model, een minder ervaren langlaufer wil waarschijnlijk een toegefelijk flexibeler model. Als je een toegefelijker model kiest heb je het voordeel van een setje ski's die je niet gelijk afstraffen als je iets fout doet in je techniek, in tegenstelling tot de stuggere modellen.

Lengte en gewicht zijn bepalend tijdens het langlauf skating

Als je de juiste skating langlauf ski's uitzoekt is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. In tegenstelling tot de normale langlauf ski's zijn er geen richtlijnen in verband met de lengte van de ski. Maar een gemiddelde langlauf skating ski is tussen de 10 cm langer en korter dan de skiër. Maar dit is een persoonlijke voorkeur, je moet een skating langlauf ski nemen die bij jou ski stijl past.

Het gewicht van de skiër speelt ook een grote rol in het kiezen van een juiste set langlauf skating ski's. Een handleiding voor het kiezen van de juiste ski voor jou lengte en gewicht vind je onder elke set skating langlauf ski's in deze categorie.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden