×
Menu

Street Hockey Sticks

  Filter
Merken
Stick Materiaal
Blad Materiaal
Flex

Goed om te weten

Welk soort stick wordt gebruikt bij Street Hockey?

Bij het kiezen van een Street hockeystick is het materiaal het eerste dat moet worden bepaald. Street hockeysticks, ook wel inline hockeysticks genoemd, zijn gemaakt van hout of composiet.

Over het algemeen geven street hockeyspelers de voorkeur aan een stick met een houten steel. Ze zijn meestal goedkoper dan sticks van composiet en het is beter geschikt voor street hockey, omdat het een langere levensduur heeft en daarnaast ook zwaarder is. Daarentegen zijn street hockeysticks van composiet lichter en gemakkelijker te controleren.

Hoe kies ik de juiste maat van een street hockeystick?

Je meet bij de sticks voor inline hockey en street hockey alleen de steel(dus zonder de blad). Doorgaans hebben hockeysticks voor volwassen spelers een lengte van 140 tot 158 cm (4'8"-5'3"). Terwijl junior hockeysticks smaller zijn en een lengte hebben van 116 tot 138 cm (3'10"- 4'7").

Hou de hockeystick verticaal voor je met het voorste deel van het blad op de grond en de steel naar je kin gericht. Als de hockeystick tijdens het dragen van skates net niet boven je kin uitkomt, dan heeft het de juiste maat.

Kan ik street hockey spelen met een ijshockeystick?

Een ijshockeystick kun je zeker gebruiken voor street hockey en inline hockey. Het wordt aanbevolen om een ABS blade te gebruiken voor street hockey, omdat dit duurzamer is en het slijtage door het asfalt beter kan weerstaan.

Meer weten over sticks voor hockey? Bekijk onze gids Aankoop van hockeystick.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden