×
Menu

Stuntstep Griptape

  Filter
Kleur
Merken
Breedte
Lengte
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 4

Goed om te weten

Wat is stuntstep griptape?

Stuntstep griptape is een essentieel onderdeel van je setup om je voeten niet weg te laten glijden tijdens het steppen. De juiste griptape houdt je voeten op het deck, en dit is vooral handig bij het doen van tricks. Het geeft je extra grip om veilig te landen en daarnaast ook meer controle. Ook kan het kiezen van griptape voor je stuntstep een gave manier zijn om je deck een unieke look te geven.

Voorgesneden griptape, een vel of een hele rol

Het is onvermijdelijk dat de griptape van je stuntstep na verloop van tijd verslijt. Wanneer de tape gladder wordt en minder grip geeft, is dit een teken dat het aan vervanging toe is.

Bij het kopen van nieuwe tape kan je kiezen tussen voorgesneden griptape, een vel of zelfs een hele rol. Voorgesneden griptape is vaak modelspecifiek en kan meteen op het deck bevestigd worden zonder enig aanpassingswerk. Als je toe bent aan wat maatwerk, koop dan een vel of een hele rol. Dit is een meer betaalbare optie en een geweldige manier om de tape met een paar vrienden te delen.

Hoe bevestig ik griptape op mijn stuntstep?

Wanneer je nieuwe griptape op je deck wilt aanbrengen, moet je als eerste de bestaande tape verwijderen. Het gebruik van een haardroger is een goede manier om de lijm van de tape vloeibaar te maken, zodat de tape los komt. Snijd vervolgens je nieuwe griptape tot ongeveer de juiste maat, plak het op je deck en gebruik een mes om de perfecte vorm te krijgen.

Verder is het bij het aanbrengen van tape voor stuntsteppen belangrijk om eventuele luchtbellen te vermijden. Een luchtbelvrij deck zorgt voor maximale duurzaamheid en de beste prestaties. Sommige griptapes zijn voorzien van een perforatie om dit heel gemakkelijk te kunnen realiseren. Als je twijfelt over hoe je de griptape precies moet aanbrengen, bekijk dan de video in onze gids Montage van een custom stuntstep waarin je dit proces ook kan zien.

Als je meer wilt lezen over griptapes, bekijk dan onze gids Aankoop stuntstep griptape.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden