×
Menu

Freestyle BMX voorvorken

  Filter
Merken
Wiel offset
Wieldiameter
Materiaal
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Pas je freestyle BMX aan naar je eigen smaak

We hebben veel verschillende BMX freestyle voorvorken in veel verschillende kleuren en stijlen. Dus als je je BMX fiets wat wilt aanpassen en wilt laten opvallen kies dan een BMX voorvork uit onze rijke selectie.

Verbeter je balans met een BMX freestyle voorvork

Op een BMX fiets is de fork een van de belangrijkste onderdelen. De BMX voorvork bepaalt hoe makkelijk het is om je balans te vinden tijdens nose weelies, stands en andere BMX tricks op je voorwiel. Als het evenwichtspunt te vroeg komt, val je telkens naar voren.

De BMX voorvork off-set verwijst naar de afstand tussen de denkbeeldige lijn door je balhoofd en wielas. Dit verteld je of je wiel verder naar voren of naar achteren staat. Het veranderd de wielbasis van je fiets en heeft een grote impact op hoe je fiets reageert.

  • Minimale of geen off-set geeft je een super gevoelige fiets die sneller instuurt en is geweldig voor de zeer technische trucs en voor gebruik op flatland.
  • Maximale off-set geeft je meer controle maar ook langzamer reagerende fiets. Dit is ideaal voor de grote sprongen, snelheid en vert.

Verbeter je rijstijl met een nieuwe BMX fork

Als je een stunt/freestyle BMX fiets rijdt en veel flatland trucs doet krijgt je voorvork veel te verduren. De meeste BMX forks breken tijdens training en het oefenen van nieuwe trucs. Van een trap afspringen of van een box op de vlakke grond springen zijn zeer populaire BMX trucs, maar dit zijn ook de trucs waarbij je voorvork makkelijk kan breken. Prijs en kwaliteit is vaak iets wat samengaat. Denk na over welke kwaliteit je nodig hebt, vooral als je veel BMX trucs doet waarbij je moet landen op een vlakke ondergrond.

Het is belangrijk om stevig materiaal te hebben voor freestyle. Een voorvork voor een BMX fiets wordt normaal gesproken gemaakt van staal of CrMo staal 4130. Beide soorten staal worden gekozen om je bmx voorvork zo lang mogelijk mee te laten gaan.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden