×
MENU

Longboard wielen

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielbreedte
Wielhardheid

Goed te weten

Longboard wielen vs. skateboard wielen

Longboard wielen zijn meestal groter en zachter dan gewone skateboard wielen. De grotere omvang geeft meer snelheid (vergeleken bij skateboard) en het zachtere urethaan van de zachte longboard wielen biedt een betere grip - Beide functies die goed zijn voor de cruising stijl van longboards. Bij het bladeren door longboard wielen, zul je opmerken dat wielen over het algemeen een grotere variëteit aan maten, vormen en andere karakteristieken bieden, waardoor ze persoonlijker voor je rijstijl worden.

Of je nu op zoek bent naar een paar longboard wielen om je versleten setje te vervangen, je je wielen wilt upgraden, of omdat je je longboard een persoonlijke touch wilt geven. Je kunt er zeker van zijn dat wij de wielen voor jou hebben.

Cruiser wielen voor schokdemping en een soepelere rit

Voor cruisen door de straten kiezen de meeste voor de zachtere longboard wielen, ook al verlaagd dit enigszins hun snelheid. Dit komt omdat zachtere wielen een betere schok absorptie geven en daarom comfortabeler zijn tijdens het cruisen op hobbelige wegen.

Longboard wielen om te sliden

Om te kunnen sliden (glijden) zijn harde wielen meestal veel beter. Allereerst omdat ze minder grip hebben, waardoor ze gemakkelijker glijden. In de tweede plaats omdat hardere wielen duurzamer zijn, want tijdens het sliden slijten je wielen een stuk sneller dan normaal.

Downhill longboard wielen & waarom je moet kiezen voor zachte modellen

Voor downhill klinkt het logisch om hardere wielen te kiezen omdat je hiermee een hogere snelheid kan bereiken. Toch kiezen de meeste downhill skaters juist voor het tegenovergestelde. De voornaamste reden hiervoor is dat wanneer men op hoge snelheden skate het steeds moeilijker wordt om een bocht te maken zonder te sliden. De extra grip van zachte wielen maakt downhill skaten makkelijker, en helpen je op de weg te blijven op de momenten waarop dit niet makkelijk is.