×
MENU

Longboard wielen

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielbreedte
Wielhardheid

Goed te weten

longboard wielen

Longboard wielen zijn meestal groter en zachter dan gewone skateboard wielen. De grotere omvang geeft meer snelheid en het zachtere urethaan biedt een betere grip - Allebei functies die goed zijn voor de cruising stijl van longboards.

Of je nu op zoek bent naar een paar longboard wielen om je versleten setje te vervangen, je je wielen wilt upgraden, of omdat je je longboard een persoonlijke touch wilt geven. Je kunt er zeker van zijn dat wij de wielen voor jou hebben.

Cruiser wielen

Voor cruisen door de straten. De meeste kiezen voor de zachtere wielen, ook al verlaagd dit enigszins hun snelheid. Dit komt omdat zachtere wielen een betere schok absorptie geven en daarom meer comfortabel zijn tijdens het cruisen op hobbelige wegen.

Longboard sliding wielen

Om te kunnen sliden (glijden) zijn harde wielen meestal veel beter. Allereerst omdat ze minder grip hebben, waardoor ze gemakkelijker glijden. In de tweede plaats omdat hardere wielen duurzamer zijn, want tijdens het sliden slijten je wielen een stuk sneller dan normaal.

Downhill longboard wielen

Voor downhill klinkt het logisch om hardere wielen te kiezen omdat je hiermee een hogere snelheid kan bereiken. Toch kiezen de meeste downhill skaters juist voor het tegenovergestelde. De voornaamste reden hiervoor is dat wanneer men op hoge snelheden skate het steeds moeilijker wordt om een bocht te maken zonder te sliden. De extra grip van zachte wielen maakt downhill skaten makkelijker, en helpen je op de weg te blijven op de momenten waarop dit niet makkelijk is.