MENU
×

Longboard wielen

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielbreedte
Wielhardheid

longboard wielen

Longboard wielen zijn meestal groter en zachter dan gewone skateboard wielen. De grotere omvang geeft meer snelheid en het zachtere urethaan biedt een betere grip - Allebei functies die goed zijn voor de cruising stijl van longboards.

Cruiser wielen

Voor cruisen door de straten. De meeste kiezen voor de zachtere wielen, ook al verlaagd dit enigszins hun snelheid. Dit komt omdat zachtere wielen een betere schok absorptie geven en daarom meer comfortabel zijn tijdens het cruisen op hobbelige wegen.

Longboard wielen voor sliding

Voor sliding zijn harde wielen meestal veel beter. Allereerst omdat ze minder grippen, waardoor ze gemakkelijker glijden. In de tweede plaats omdat hardere wielen duurzamer zijn, wat goed is voor voor sliding omdat de wielen een stuk sneller slijten.

Downhill longboard wielen

Voor downhill zou het logisch zijn dat hardere wielen de betere keus zou zijn, omdat je een hogere snelheid kunt bereiken hiermee, maar de meeste downhill skaters kiezen juist voor het tegenovergestelde. De reden hiervoor is dat je een zeer hoge snelheid kunt bereiken, waardoor het moeilijk wordt om een bocht te maken zonder te sliden. De extra grip van zachte wielen maakt downhill skaten makkelijker, en helpen je op de weg te blijven op de momenten waarop het het mest moeilijk is.