×
Menu

Longboardwielen

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielbreedte
Wielhardheid

Goed om te weten

Welke Longboardwielen Moet Ik Hebben?

Longboardwielen zijn er in verschillende designs, vormen en maten. Het kopen van de juiste wielen is belangrijk, omdat het invloed heeft op de maximumsnelheid en je skatestijl. Longboardwielen zijn meestal gemaakt van urethaan en zijn groter dan skateboardwielen. Sommige longboardwielen kunnen worden gemonteerd op een gewoon skateboard om er een cruiser van te maken, maar zorg ervoor dat je wielen van 65mm of kleiner gebruikt, en een riserpad om wheelbite te voorkomen.

Hoe Groot Moeten Mijn Longboardwielen zijn?

Het belangrijkste element om te overwegen is de maat van je longboardwielen. Simpel gezegd, kleinere wielen kunnen sneller accelereren, maar een lagere topsnelheid bereiken. Grotere longboardwielen accelereren langzamer, maar kunnen een hogere topsnelheid bereiken en werken wat beter op ruw terrein. De meest gebruikelijke maat voor longboardwielen is een diameter van 70mm, maar ze variëren van 64mm tot 80mm.

Hoe Hard Moeten Mijn Longboardwielen Zijn?

De "hardheid" van een longboardwiel wordt de durometer van het wiel genoemd. Hardere wielen zorgen voor een betere accelleratie en je kunt hogere topsnelheden bereiken. Doordat ze minder grip hebben, is het makkelijker om met een harder wiel te sliden. Zachtere wielen zijn langzamer, maar geven je meer grip, waardoor ze ideaal zijn om te cruisen en je een soepeler rijgedrag geven.

Als je op zoek bent naar wielen voor andere soorten boards, bekijk dan onze wielen voor Skateboards en Cruiser Skateboards .

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden