Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Skischoenen

Goed om te weten

Skischoenen voor alle skiërs

Skischoenen zijn ontworpen om je stevig aan je ski's vast te klikken, zodat je de controle kunt houden terwijl je naar beneden skiet. Het enorme aanbod aan skischoenen is onderverdeeld in skischoenen voor heren en dames, evenals skischoenen voor kinderen. Binnen deze categorieën kan je filteren op "type", dit wordt hieronder kort uitgelegd:

All Mountain skischoenen

Zeer veelzijdige skischoenen die in alle omstandigheden op de berg kunnen worden gebruikt.

Piste skischoenen

Ontworpen om jou maximale controle op de piste te geven en om hoge snelheden aan te kunnen.

Park skischoenen

Speelse en snel reagerende skischoen waarmee je overal in het snowpark uit de voeten kunt.

Freeride skischoenen

Een lichte versie van de all mountain skischoenen, die hoge snelheid en verse poeder aankunnen.

ToUrING skischoenen

Comfortabele en zeer lichte skischoenen met pin/tech inserts om bergopwaarts te kunnen hiken.

Race skischoenen

Stijve en snel reagerende skischoenen die zelfs reageren op de kleinste bewegingen die je maakt met je voeten.

Hoe skischoenen moeten zitten

Skischoenen moeten je gehele voet ondersteunen en stevig vastzetten in de schoen zonder dat het oncomfortabel is of de bloedtoevoer afsluit. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar fabrikanten van skischoenen maken het je eenvoudiger door nauwkeurige afmetingen te geven van de lengte en breedte van de binnenkant van de schoenen.

De maatvoering van skischoenen is de lengte (Mondopoint) van teen tot hak uitgedrukt in centimeters. Begin met het meten van de lengte van je voeten en kies vervolgens de skischoenen die het dichtst bij deze lengte zitten. In de specificaties van elk paar skischoenen staat ook de breedte van de voorvoet van de skischoen. Doe hier hetzelfde als je eerder deed, dus de lengte van de ene kant van je voorvoet opmeten naar de andere kant. Kies vervolgens de skischoenen waarbij de breedte van jouw voet overeenkomt met de breedte van de skischoenen.

Wat betekent Flex bij skischoenen?

Het flex-nummer van de skischoen beschrijft hoe flexibel de buitenschaal van de schoen is. De nummers variëren van 40 tot 130, waarbij lagere flex-nummers gelijk zijn aan zachtere skischoenen en de hoge flex-getallen gelijk staan aan hardere skischoenen. Als je je aanbevolen flex-nummer wilt weten, bekijk dan onze gids met flex-tabel: Welke skischoen flex moet ik kiezen?

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden