×
Menu

Skischoenen

Goed te weten

Hoe kies je de beste skischoenen

Oncomfortabele skischoenen zijn waarschijnlijk het enige wat er voor zorgt dat nieuwe skiërs niet terugkeren naar de sport.

Het risico om een ​​paar oncomfortabele skischoenen te krijgen is altijd aanwezig als je ervoor kiest om een ​​paar skischoenen bij het ski-resort te huren. Daarom is de beste oplossing om een ​​paar alpine skischoenen te kopen, voordat je op je ski-trip gaat.

Op deze plek vind je een brede selectie van alpine skischoenen voor zowel beginners als ervaren skiërs.

Schoenen voor beginners worden vaak gekenmerkt door een beetje flexibeler te zijn, wat een ruimere pasvorm geeft en een zachtere voorwaartse buiging mogelijk maakt, vergeleken met schoenen de meer ervaren rijders, welke meer stijfheid vereisen om de controle over de ski's te verhogen.

Minder dure schoenen zijn vaak gebaseerd op de vlaggenschipmodellen van hetzelfde merk, maar met een ruimere pasvorm, waardoor ze meer comfort bieden. Dat is de belangrijkste reden waarom een ​​beginnende skiër niet voor een vlaggenschipmodel moet gaan, omdat dit een slechte ervaring en pijnlijke voeten kan veroorzaken.

Wat is schoen flex, en is dit belangrijk?

Wanneer je onze verschillende skischoenen bekijkt, kom je misschien de term "flex" tegen. De flex van een skischoen is een manier om te meten hoe flexibel een bepaalde set skischoenen is. Een vuistregel is dat hoe hoger de flex, hoe meer ervaren de skiër moet zijn.

Bovendien is er een verschil tussen flex-aanbevelingen voor dames en heren.

Heren flex AANBEVELINGEN

Beginner: 60 - 80
Gemiddeld: 80 - 110
Ervaren: 110+

Dames flex AANBEVELINGEN

Beginner: 50 - 60
Gemiddeld: 60 - 85
Ervaren: 85+

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden