×
Menu

Stuntstep Bar

  Filter
Kleur
Merken
Compatibel met
Bar Buitendiameter
Bar hoogte
Bar materiaal
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

Goed om te weten

One-piece Stuntstep bar - duurzaam en stevig

In deze categorie vind je een grote selectie one-piece step bars. Ze zijn beschikbaar in verschillende ontwerpen en kleuren zodat je een stuntstep bar kunt vinden waarmee je opvalt in de menigte. De stuntstep bars zijn beschikbaar in allerlei verschillende maten, zodat deze perfect aansluit bij je lengte en rijstijl. Alle stuntstep bars die je op deze pagina ziet zijn gemaakt uit één stuk, wat betekent dat ze steviger en duurzamer zijn dan de opvouwbare stuntstep bars.

Standaard vs. oversized bar

Voor de aanschaf van een stuntstep bar moet je overwegen of je een standaard bar of een oversized bar wilt hebben.

  • Een standaard bar heeft een buitendiameter van 32mm en een binnendiameter van 28mm.
  • Een oversized bar heeft een buitendiameter van 35mm en een binnendiameter van 28 of 32mm.

De keuze tussen een standaard of oversized bar ligt aan je persoonlijke voorkeur. Maar onthoud dat, wanneer je een oversized bar met een binnendiameter van 32 mm koopt, je een voorvork met HIC compressie nodig hebt. Een oversized bar met een binnendiameter van 28mm past gewoon op de standaard voorvork.

Staal, aluminium, of Titanium stuntstep stuur?

Het oversized stuntstep stuur met een binnendiameter van 32mm is vaak gemaakt van staal. Een stalen stuntstep stuur is iets zwaarder, maar ook erg sterk, stevig, en hierdoor ook zeer duurzaam.

Een oversized stuntstep stuur met een binnendiameter van 28mm wordt meestal gemaakt van aluminium. Aluminium stuntstep bars zijn licht, maar niet zo sterk als bars van staal. Het lichtgewicht materiaal maakt het wel makkelijker om air tricks uit te voeren en is zeer geschikt voor in het skatepark.

Als laatste zijn er nog de Titanium bars. Net als de stalen en aluminium stuntstep bars, kun je deze zowel standaardals oversized krijgen. Het mooiste aan een Titanium bar is dat ze niet alleen licht zijn, maar ook bijzonder sterk. Titanium bars zijn duurder dan een bar van staal of aluminium, maar dat zijn ze op de lange termijn zeker waard.

"Y" en "T" step bars

Step bars zijn beschikbaar in 2 hoofdtypen: de Y-bar en de T-bar. Er zijn verschillende varianten van deze 2 vormen.
De Y-bar heeft de vorm van de letter Y en bestaat uit 3 delen, aan elkaar gelast in een Y-vorm. De T-bar bestaat uit twee stukken aan elkaar gelast in een T-vorm.
Sommige T-bars hebben versterkingen aan de crossbar voor extra stevigheid. Sommige stuntstep bars hebben een backsweep. Ditt betekent dat de bar iets naar achteren gebogen is, zoals bijvoorbeeld een fietsstuur. Of je liever een bar met of zonder backsweep gebruikt, is een kwestie van rijstijl, smaak, en persoonlijke voorkeur.

Bekijk onze selectie stuntstep bars op deze pagina en upgrade je stuntstep. Als je meer wilt lezen over stuntstep bars kun je de gids voor de aankoop van een stuntstep bar lezen.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden