MENU
×

Bars voor de stuntstep

  Filter
Kleur
Merken
Compatibel met
Bar hoogte
Bar breedte
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 2

In deze categorie vind je one-piece bars voor stuntsteppen. Omdat de bar wordt geproduceerd uit één stuk, is deze niet verstelbaar en inklapbaar. Het gevolg is een sterkere, meer stabiele bar, die goede controle geeft.

2 types van stuntstep bars

Step bars zijn beschikbaar in 2 hoofdtypen, de Y-bar en de T-bar, en in verschillende varianten van deze 2 vormen. De Y-bar heeft de vorm van de letter Y en bestaat uit 3 exemplaren, aan elkaar gelast in een Y-configuratie. De T-bar bestaat uit twee stukken aan elkaar gelast in een T-configuratie. Sommige T-bars hebben versterkingen aan de crossbar voor extra duurzaamheid. Sommige stuntstep bars hebben een back sweep, wat betekent dat de handgrepen van bar iets naar achteren gebogen zijn, net als je wel eens ziet bij sturen van fietsen. Of je nu liever een back sweep bar gebruikt of niet, dat is een kwestie van stijl en smaak.

Standaard of oversized step bar?

Stuntsteppen zijn verkrijgbaar met chromoly- of aluminium bars. Chromoly bars zijn sterk, maar zwaar, terwijl aluminium bars licht zijn, maar niet zo sterk als de chromoly bars. Voor het kopen van een step bar, moet je overwegen of je een standaard bar of een oversized bar wilt. De oversized bars hebben vaak een buitendiameter van ongeveer 35 mm, maar de binnendiameter kan variëren. Vergeet niet dat een oversized bar een oversized clamp nodig heeft. Als je een oversized bar met een grote binnendiameter koopt, heb je een voorvork met HIC compression nodig. Oversized bars met standaard binnen afmetingen komen overeen met standaard voorvorken. Wil je hier mee meer informatie over, kun je onze aankoop hulp Aankoop bar voor de step eens doorlezen.

Stuntstep bars zijn meestal lager dan andere bars en vele rijders geven de voorkeur aan deze lage bars, omdat ze zorgen voor meer stabiliteit en controle. Hoe breed de bar zou moeten zijn is ook een kwestie van voorkeur, en afhankelijk van het gebruik van de bar.