Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Aankoop bar voor de step

Bij de aankoop van een bar voor je stuntstep is het belangrijk te overwegen of dit een stalen of een aluminium bar moet zijn:

  • Stalen bar: Goedkoper en sterker dan een aluminium bar, maar zal wel zwaarder zijn dan een vergelijkbaar aluminium model.
  • Aluminium bar: Lichtgewicht constructie, maar kwetsbaarder dan een vergelijkbare stalen bar.

Diameter

Let op, zowel de buitendiameter als binnendiameter van een bar kan qua maat verschillend zijn. De buitendiameter kan zowel standaard als oversized zijn, deze maat moet overeen komen met de maat van je clamp. De binnendiameter is afhankelijk van het type compressie systeem dat wordt gebruikt op de step en is afhankelijk van het type voorvork.

Standard bar
Geschikt voor gebruik
in combinatie met een
standaard clamp

Oversized bar
Geschikt voor gebruik in combinatie met een oversized clamp en standaard voorvork
Oversized bar
Geschikt voor gebruik in combinatie met een oversized clamp en HIC/SCS-voorvork

Breedte

De breedte van de bar is erg afhankelijk van de persoonlijk voorkeur van de rijder. Voor veel rijders is dit de schouderbreedte. Wanneer je vooral technische tricks wil uitvoeren, dan is het vaak beter om voor een iets smallere bar te kiezen. Als je een rijder bent die vooral airs en no hand tricks doet, dan heeft een bredere bar juist vaak de voorkeur. (onthoud dat je een te brede bar altijd wat kan inkorten tot de gewenste breedte)

Hoogte

Een stuntstep is vergeleken met een gewone step relatief laag. Wat de perfecte hoogte is, is erg afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Doorgaans rijden ervaren rijders op een wat lagere step voor verhoogde stabiliteit en controle. De juiste hoogte van een stuntstep is een step met een totale hoogte die tussen de heupen en navel valt.

Backsweep

Bij een bar met backsweep staan de handvatten van de bar een klein beetje naar achteren gericht, zoals bijvoorbeeld bij een fiets stuur. Dit verhoogt het comfort, maar het kan wel even duren om hier aan te wennen.

Schroefdraad

Wanneer je voorvork is voorzien van schroefdraad heb je een bar nodig met een binnendiameter van 28 mm, die is voorzien van een slit. De slit is een kleine verticale snede in de bar. Alle bars die op ICS-voorvorken kunnen worden toegepast hebben een binnen diameter van van 28 mm. De buitendiameter van deze bars kan verschillen, dit is afhankelijk van het gebruikte materiaal. De meeste 28 mm bars zonder schroefdraad zullen op voorvorken met en zonder schroefdraad passen. De meeste nieuwe bars zijn niet voorzien van een schroefdraad.

SCS

Bij gebruik van een SCS clamp zal de bar alleen van de buitenkant worden vastgeklemd zonder ondersteuning van binnenuit. Een bar die is voorzien van een slit kan hierdoor niet gebruikt worden in een SCS clamp zonder hier een passende SCS sleeve in te plaatsen die de bar van binnenuit ondersteunt.

Wanneer je een bar die is voorzien van een slit in een SCS clamp plaatst zonder sleeve, zal de garantie op de bar direct komen te vervallen.

Advies voor het monteren van de bar

  1. Voor het monteren van de bar is het belangrijk om de compressie van de voorvork goed vast te draaien!
  2. Draai de bouten in de clamp los voordat je deze op de bar plaatst.
  3. Schuif de bar zo ver mogelijk over de voorvork voordat je deze vast draait. De bouten in de clamp moeten goed vastgedraaid worden.
  4. Controleer voor je gaat rijden de step altijd op eventuele beschadigingen en controleer of alle bouten en moeren goed vast zijn gedraaid. Wanneer je dit niet doet kan het zijn dat er tijdens het gebruik van de step een onderdeel los komt of kapot gaat.

Ga terug naar Montage van een custom stuntstep
Ga terug naar Alles over de stuntstep

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden