Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Aankoop clamp voor de step

Een clamp verbind de bar met de voorvork van je step.

Er zijn single, double, triple en quad clamps beschikbaar (het aantal bouten definieert de naam). Denk eraan, als de bar is ontworpen voor een double clamp kun je de bar kapot maken bij gebruik van een triple of quad variant, volg daarom altijd de aanwijzingen van de producent.

Clamps zijn verkrijgbaar in 2 verschillende binnendiameter maten, dit vanwege de verschillende diktes van de bars.

  • 32 mm / passen op standaard bars (buitendiameter van de bar)
  • 34,9 mm / passen op oversized bars (buitendiameter van de bar)
  • Sommige clamps van 34,9 mm komen met een shim (buisje om de binnendiameter 32 mm te maken), deze clamps passen dan ook op beide maten bars.

Sommige clamps hebben een ingebouwd SCS-systeem en fungeren als compressie systeem en clamp tegelijk. Deze zijn ook verkrijgbaar in 2 maten.

Lees hier meer over SCS en andere compressie-systemen.
Lees hier meer over het kopen van een bar.

Een clamp moet zeer strak aangedraaid worden, wij raden ook aan om deze pas aan te draaien wanneer de compressie al volledig vast zit.

We willen je aanraden een lange inbussleutel te gebruiken om de clamp extra strak aan te kunnen draaien. Denk eraan om alle bouten minstens 4 keer aan te draaien (doe dit kruislings en niet één voor één volledig strak)!

Deze handleiding (in het Engels) laat zien hoe je gemakkelijk je clamp op de bar monteert, als je wel de juiste maat hebt, maar nog steeds moeite hebt om het over de voorvork te plaatsen:

Ga terug naar Monteren van een Custom Stuntstep
Ga terug naar Alles over Stuntstep

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden