Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Aankoop compression voor de step

Een compression systeem maakt het makkelijker de speling te verminderen die altijd zal ontstaan in een stuntstep na verloop van tijd en ervoor kan zorgen dat de bar beter kan rond draaien (spinnen ).

Let erop dat er ook alternatieve compression-systemen bestaan.

ICS

Inverted / Internal Compression Systeem (ICS) kan worden gebruikt op de meeste bars en voorvorken. Het is verkrijgbaar in verschillende lengtes. Het is belangrijk dat de compression-bout goed in het schroefdraad van de stermoer (starnut) komt.


HIC

Hidden Internal Compression (HIC) wordt vaak gebruikt in combinatie met bars die een grote binnendiameter (ca. 32 mm) hebben. Een shim kan van kunststof of metaal zijn, in verschillende lengtes en vormen.


SCS

Standaard Compression Systeem (SCS) bestaat uit een grote clamp, die in het midden is gedeeld, de ene helft is voor de bar en de andere voor de voorvork. Het onderste deel is over het algemeen 28 mm. Het bovenste deel kan variëren afhankelijk van of het moet passen met een standaard 32 mm of oversized 34,9 mm bar.

Let op: De bar mag geen gleuf /uitsparing hebben, omdat de SCS clamp dan niet goed vast kan zitten. Zaag indien nodig zelf het gedeelte van de bar weg met de gleuf. Door in je bar te zagen, vervalt de evt. garantie, reclamatierecht.


IHC

Internal Hidden Compression (IHC) is meestal in de de voorvork ingebouwd. Het past op standaard bars met een binnendiameter van 28 mm. In het filmpje hieronder laten we zien hoe je het kunt monteren.

PYTEL (PCS)

Het geheim in dit systeem zit hem in de clamp. Zodra het bovenste deel van de clamp is aangedraaid, wordt het ''cupped'' gevormde deel van het onderste deel van de clamp naar beneden geforceerd op de headset. Dit houdt alles op zijn plek en strak. In onderstaande video laten we zien hoe je het dient te installeren.

Let op: Als de clamp geverfd is, wordt deze niet zo gemakkelijk aangespannen over een metalen bar. Dus om het te laten werken zoals bedoeld, moet de clamp een beetje naar beneden gehaald worden.

Op onderstaande foto kun je zien hoe ver de clamp naar beneden geplaatst moet worden, voordat je het Pytel compression systeem installeerd.

Hier zie je hoe het er uit moet zijn wanneer het Pytel stuk er aan zit.

TCS

TCS compression heeft alle voordelen van een HIC compression system, maar zonder gereedschap nodig te hebben. Het kan simpelweg aangedraaid worden door alleen je hand te gebruiken, daarom staat TCS voor Toolness Compression System. In de onderstaande video beschrijven we in het kort hoe je de TCS compression kit dient te monteren.


Ga terug naar Montage van een Custom Stuntstep
Ga terug naar back to Alles over de stuntstep

Producten

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden