×
Menu

Skins voor Toerski's

  Filter
Kleur
Merken
Lengte

Beklim de bergen met skins

Wanneer skiërs zich buiten het skigebied begeven waar geen stoeltjesliften meer in zicht zijn, moeten ze hun eigen weg omhoog zien te maken op hun ski's. Skins zijn het ultieme middel om bergopwaarts te kunnen klimmen zonder achteruit te glijden. Ze zijn gemaakt van mohair- of nylonvezels die zo zijn geplaatst om op het juiste moment te glijden en grip te hebben. Ze grijpen de sneeuw vast wanneer ze naar achteren worden geduwd en glijden over de sneeuw wanneer de vezels naar voren gaan.

Stijgvellen, ook wel touring skins of skivellen genoemd, worden op het belag van de ski's geplaatst en bevestigd met clips aan de tip en tail en/of lijm die aan het belag kleeft.

Welke maat stijgvellen heb ik nodig?

Bij het kiezen van de maat van je stijgvellen, moet je de lengte en breedte weten van de ski's waarvoor ze bedoeld zijn. De stijgvellen moeten iets korter en smaller zijn dan de afmetingen van de ski's om hun grip op de sneeuw te maximaliseren. Sommigen zijn gemaakt voor verschillende skilengtes, omdat de clips kunnen worden versteld. Als de lengte van de ski binnen het bereik ligt, dan zou het de geschikte set stijgvellen zijn. Deze informatie is meestal te vinden in de productspecificaties.

De stijgvellen moet ongeveer 5 mm smaller zijn dan het breedste deel van de ski's. Als ze breder zijn, komen ze te dicht bij de metalen rand van de ski's en kunnen ze gemakkelijk beschadigd raken. De breedte van de stijgvellen kan worden teruggevonden in de specificaties, producttitel of door de stijgvellen te bestellen die voor de exacte ski's zijn ontworpen.

Kan ik skins inkorten?

Het is heel gebruikelijk voor skiërs om vellen op de juiste maat te snijden. Op deze manier hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van het perfecte paar stijgvellen dat bij je ski's past. Bij veel modellen wordt een trimgereedschap meegeleverd waarmee je de vellen op de gewenste maat kunt knippen/snijden.

Als je op zoek bent naar meer backcountry-producten voor je avonturen in de bergen, kijk dan eens bij Ski Touring Accessories .

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden