Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Kitesurf

Goed om te weten

Wat is kiteboarding?

Kitesurfing of kiteboarding, is een extreme sport waarbij de kiter gebruik maakt van de wind om over het water te cruisen. De bewegingen van een kiter zijn vergelijkbaar met de bewegingen van een windsurfer. De kiteboarder vaart doordat de wind langs de linker- of rechterzijde van de kite gaat. Kiteboarders kunnen ook tegen de wind of met de wind mee varen door hun board en kite op de juiste manier te gebruiken. Deze sport wordt gezien als de meest betaalbare optie onder de zeil- en surfsporten.

Hoe werkt kitesurfen?

Om te kitesurfen heb je een locatie nodig waar je elke dag een constante wind hebt. Op zo'n locatie heb je een voorspelbare en gelijkmatige windkracht. Afhankelijk van de kitesurfstijl hebben riders de voorkeur voor verschillende windkrachten. Zachte bries om te cruisen, normale windkracht voor de freestyle riders en harde winden voor de extreme riders. Extreme, gevorderde riders hebben het liefst water met golven zodat ze hoge sprongen kunnen maken. Vlak water is het beste voor beginners en freestyle riders.

Welke kitesurf gear heb ik nodig om te kitesurfen?

Om deze sport te kunnen beoefenen heb je een aantal onderdelen nodig. Kitesurf gear bestaat uit een kite, deze is te verkrijgen in verschillende maten, afhankelijk van de windsnelheid, gewicht van de rider, boardmaat en rider skills.

De kite is aan de kitesurfer verbonden met een bar die aan het harnas van de rider vast zit, waardoor je de kracht van de kite beter kunt controleren. Kitesurfers hebben ook een board onder hun voeten nodig. Een board kun je vinden in verschillende vormen, maten en uitvoeringen. De stijl van de rider bepaalt vaak het type board. Tot slotte dragen veel riders impact vesten voor extra bescherming en wetsuits om te kunnen kiten in water met een koude temperatuur.

Is kitesurfen gevaarlijk? Nee, tenzij je het dat wilt maken. Omdat kitesurfen een zeer intensieve sport is, is het verstandig om te beginnen met een professionele instructeur. Als je je aan de veiligheidsvoorschriften houdt tijdens het beoefenen van deze sport is het net zo veilig als elke andere sport.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden