Winteruitverkoop
Winterseizoensuitverkoop   -  GEBRUIK DEZE CODE WINTER10  -  Klik hier
×
Menu

Skateboard wielen

  Filter
Kleur
Merken
Wieldiameter
Wielhardheid
Vorige
Volgende
Pagina 1 van 4

Goed om te weten

Skateboard wielen - het kiezen van de juiste hardheid en grootte

Skateboard wielen zijn er in veel verschillende afmetingen en hardheid, maar in nog meer kleuren en ontwerpen. Al onze skateboard wielen zijn gemaakt van polyurethaan, dit zorgt voor veel grip en is duurzaam.

De hardheid en grootte van de wielen zijn de twee belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het kopen van skateboard wielen.

Wielmaat: De grootte van het wiel wordt gemeten in diameter en beïnvloedt snelheid en controle. Grotere skateboard wielen zijn meestal sneller, maar minder wendbaar, terwijl kleinere wielen gemakkelijker manoeuvreren, maar zijn daarentegen niet zo snel.

Wiel hardheid: De hardheid van het wiel wordt aangeduid door een cijfer toe te kennen en de letter A. De hardheid beïnvloedt de duurzaamheid, grip en schokdemping van de wielen. Hoe hoger het cijfer, hoe harder de wielen.

Als je twijfelt over hoe je de juiste wielen voor je skateboard moet kiezen, aarzel dan niet en neem contact op met ons.

De hardheid van skateboard wieltjes en rijstijl

Skateboard wielen gaan over je persoonlijke voorkeuren, maar er zijn een paar vuistregels.

HARDE SKATEBOARD WIELTJES - STRAAT VERT

Als je een technische straat skater bent, heb je wellicht voorkeur voor kleine, harde wielen dankzij het feit dat de kleine wielen weinig wegen, waardoor straat skaters flip trucjes eenvoudiger kunnen doen.

Enkele vert en bowl rijders geven de voorkeur aan harde wielen, maar normaal gesproken neem je ze dan wat breder voor meer stabiliteit en grip op het oppervlak.

ZACHTE SKATEBOARD WIELTJES - CRUISING

Zachtere wielen geven je een soepelere rit en je voelt niet elk steentje op de weg. Daarom hebben zachtere wielen de voorkeur bij degene die van cruisen houden.

SUPER ZACHTE SKATEBOARD WIELEN - EEN TREND VAN LONGBOARD CRUISING

Er is recentelijk een trend in opkomst waar skateboarders die van cruisen in de stad houden extra zachte wielen onder hun boards doen, wat een invloed vanuit de longboard cultuur is.

SkatePro
Privacybeleid Cookies Voorwaarden